Yasli Kadin Esi Tarafindan Öldürülmüstü, Taniklar Olay Anini Anlatti

Bolu’da kendisini aldattigini iddia ettigi esini defalarca biçaklayarak öldüren sanigin yargilanmasina baslandi. Durusmada tanik olarak dinlenen sanigin komsusu, "Saat 05.45’te ’Imdat’ sesiyle uyandim. Teyze 10 dakika boyunca vefat edene kadar ’Imdat’ diye bagirdi" dedi.

Yasli Kadin Esi Tarafindan Öldürülmüstü, Taniklar Olay Anini Anlatti


Olay, 22 Nisan’da Bahçelievler Mahallesi Aycan Sokak’ta bulunan apartmanda meydana geldi. Mehmet E. (78) ile 2 çocuk annesi esi Nur E., sahur yemeklerini yedikten sonra tartismaya basladi.

Tartismanin büyümesi üzerine Mehmet E., esini vücudunun çesitli yerlerinden biçakladi. Yasli kadinin çiglik seslerini duyan temizlik görevlisi durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri, seslerin geldigi eve girdiklerinde Mehmet E.’nin, kanlar içinde kalan esinin yaninda bekledigini gördü. Yapilan incelemelerde Nur E.’nin hayatini kaybettigi belirlendi, Mehmet E. ise tutuklandi.

"Bosanmak istiyordum"

Hakkinda "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dava açilan sanigin Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina baslandi. Savunmasinda, esiyle 10 yildir ayri yasadiklarini belirten sanik Mehmet E., "Kizlarim da benim gibi mali müsavir. Büyük kizim yanimda çalisiyordu. 10 yil önce Istanbul’da is buldugunda gitmek istedigini ve yaninda annesini götürecegini söyledi.

Annesi de gitmek isteyince ’Bosanalim’ dedim ama esim israrla mahkemeye basvuru yapmiyordu. Bosanmamizi hem kizlarim hem de esim istemiyordu. Ben de ikimiz ayni anda basvurursak anlasmali olarak çabuk bosanabilecegimizi düsünerek tek basima ayrilma davasi açmadim" dedi.



"Baskasiyla birlikte oldugu duyumlari aldim"

Esiyle ilgili çevresinden duyumlar aldigini ve bosanmak için israr etmesine ragmen esinin kabul etmedigini söyleyen Mehmet E., "Son 5 yilda esimle ilgili duyumlar almaya basladim. Beni taniyanlarin bana alayci sekilde baktigini gördüm. Baskasiyla yasadigina dair duyumlar aldim. Önce inanmadim. Geçtigimiz yil kizlarim ve karim evime geldiginde sordum. ’Böyle bir sey varsa nasil vicdanla kabul ettiniz?’ dedim. Esim ’Yalan söyleniyor’ dedi.

Kizlarim sesini çikarmadi. Esimle ilgili söylenenler son 1 yilda daha çok artti. Olay tarihinde Bolu’ya geldiginde beni aradi. Evin anahtarini verdim ve disari çiktim. Aksam geldigimde tekrar bosanmak istedigimi söyledim ama esim böyle devam edecegimizi söyledi" diye konustu.



"Kizginlikla ne yaptigimi bilmedim"

Olay gününü anlatan Mehmet E., "Sabah 05.30 siralarinda lavaboya kalktim. Kombiyi kapatmak için balkona gittim. Dönüste esim önümü kesti. Tekrar bosanmak istedigimi söyledim. Bana hakaret etti. Aramizda arbede basladi.

Salona dogru gittik. Elinde kesici alet vardi. Onu almak için ugrastim. Elinden aldim. O kizginlikla ne yaptigimi bilmedim. Bir anda oldu. Bogusmadan önce 4 yildir K.P. isminde birisiyle beraber oldugunu söyledi" ifadelerini kullandi.

Taniklarin sözleriyle dehseti ortaya serdi

Mehmet E.’nin savunmasinin ardindan olay aninda evin karsisinda bulunan parkta çalisan temizlik görevlisi N.C. ve çiftin alt komsusu A.A. tanik olarak dinlendi. Tanik A.A., gece çiglik sesiyle uyandigini belirterek, "Sahis alt komsum ama çok görmedigim için tanimiyorum. Gece saat 03.00’da yattim. Saat 05.45’te ’Imdat’ sesiyle uyandim. Sesin nereden geldigini anlayamadim. Polisi aradim. Olayi görmedim ama ’Imdat’ sesi kadin sesiydi. Teyze 10 dakika boyunca vefat edene kadar imdat diye bagirdi" dedi.

Temizlik isçisi N.C. ise "Ben de bu sahsi tanimiyorum. Belediyede temizlik isçisiyim. O gün arkadasim isi erken birakacagi için ben de 05.40’da parkta temizlige basladim. Temizlige basladiktan kisa süre sonra kadin çigligi duydum. Yanki yaptigi için ne dedigi anlasilmiyordu ama 10 dakika boyunca sürdü" diye konustu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA