Su Sebekesi Yenileme Çalismasi Sürüyor

Sehrin alt yapisinda yenileme çalismalarini sürdüren Yozgat Belediyesi, 204 kilometre su sebekesinin yaninda 60 kilometre de kanalizasyon sebekesi çalismasi gerçeklestirecek.

Su Sebekesi Yenileme Çalismasi Sürüyor
Yozgat Belediyesi, ihale sürecinin tamamlanmasi ve insaat projesinin müteahhit firmaya teslim edilmesiyle içme suyu ve kanalizasyon sebekesi çalismalarina basladi.

Yozgat Belediyesi’nin asrin projesi olarak nitelendirdigi ve 16 milyon avro degerindeki projede içme suyu isale ve terfi hatti çalismalari, 10 Eylül Cumartesi günü Adalet Bakani Bekir Bozdag’in da katilimiyla start aldi.

Sehrin altyapisinda özellikle su sebekesinde büyük sikintilar yasandigini belirten Belediye Baskani Celal Köse, altyapi yenileme çalismalarinin tüm hizla devam ettigini söyledi.

Baskan Köse, “Yozgat’ta 40-50 yil önce yapilmis pek çogu asbestli borulardan olusan bir altyapimiz vardi. Suda kayip kaçak oranimizla Türkiye’de ilk siralardayiz. Sehrimize verdigimiz suyun üçte ikisi neredeyse kayboluyordu. Dolayisiyla biz de Avrupa Yatirim Bankasi araciligiyla bir proje hazirladik. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz da destek oldu. Su anda 8 mahallemizde çalismalarimiz büyük bir hizla devam ediyor.” dedi.

Altyapi çalismalariyla birlikte üstyapiyi da yenileyeceklerini anlatan Köse, “Sehrimizde 204 kilometre su sebekesinin yaninda 60 kilometre de kanalizasyon sebekesini yenileyecegiz. Altyapiyla birlikte üstyapiyi da yapiyoruz. Yeniden asfalt serimi, kaldirimlarin yenilenmesi, isiklandirma, yol çalismalari, boyama çalismasi gerçeklestiriyoruz. Sehrimizi daha yasanabilir ve daha sik bir hale getirecegiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA