Sosyal Medya Cinayeti Davasi Basladi

Samsun’da kendisini darp eden husumetlisini arkadasi ile birlikte öldürdügü iddia edilen sahis ile arkadasinin yargilanmasina baslandi.

Sosyal Medya Cinayeti Davasi Basladi
Olay, Samsun’un Tekkeköy ilçesi 19 Mayis Mahallesi’ndeki bir çay bahçesi önünde nisan ayinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alihan Killi (21) ile Batuhan S.B.(21) arasinda eski bir husumetten dolayi kavga çikti. Kavgada Alihan Killi, Batuhan S.B.’ye uçar tekme atarak darp etti. Olay aninin görüntüsü bir vatandas tarafindan cep telefonu ile kaydedilip sosyal medyada paylasildi. Görüntüleri gören Batuhan S.B. yanina arkadasi 17 yasindaki K.K.’yi de alarak çay bahçesi önünde karsilastigi Alihan Killi’ya hem tabancayla, hem de tüfekle ates açtilar. Agir yaralanan Alihan Killi kaldirildigi Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesinde hayatini kaybetti. Polis tarafindan yakalanan Batuhan S.B. ile K.K. çikarildiklari mahkemece tutuklandilar.

Batuhan S.K. ve K.K. hakkinda Samsun 3. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Bugün görülen davanin ilk durusmasi öncesi adliye koridorunda iki taraf arasinda kavga çakti. Polis kavgaya kisa sürede müdahale etti. Durusma sirasinda adliye içinde ve etrafindan Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü ekipleri ile Ilkadim Içe Emniyet Müdürlügü ekipleri ve adliye polisi genis güvenlik önlemi aldi.

Tokat T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda tutuklu bulunan Batuhan S.B. (21) ile Sincan Çocuk ve Gençlik Kapali Ceza Infaz Kurumunda tutuklu bulunan K.K.(17) durusmaya Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilarak ifade verdiler.

Kendini savunan Batuhan S.B., "Olay aksami Trabzonspor’un sampiyonluk maçini kutlamak için evden çiktim. Evden çikarken silahi da yanima aldim. Sokakta K.K. ile karsilastim. Maktul ile karsilastim. Bana ’Siz hala sokakta dolasiyor musunuz?’ diye kötü sözler söyledi.

Korktum ve panikledim. Olaydan 2 gün önce maktul ve arkadaslari beni darp etmisti. Beni darp ederken görüntü de çekmislerdi. Maktul üzerime dogru kosmaya basladi.

Elini beline dogru atti. Elinde biçak vardi. Korktum. Bende belimdeki silahi çikardim. Silahli yere dogru ates ettim. Ben arkami dönüp kaçmaya basladim. Bu kez birkaç el daha silah sesi duydum. K.K.’nin ne yaptigini görmedim. Kaçarken arkaya baktigimda maktulün yerde K.K.’yi da kaçarken gördüm. K.K.’nin elinde av tüfegi vardi. Elindeki av tüfegini de aldim. Bu esnada tüfek patladi. Olay öncesi kin besleme duygusu yoktu. Olayin bu sekilde gerçeklesmesini istemedim. Benim amacim onlarla barismakti. Pismanim" dedi.

K.K. ise, "Maktul ile aramda herhangi bir husumet yoktur. Maktulü mahalleden tanirim. Batuhan S.B. ile bulustuk. Trabzonspor maçini izleyecektik. Batuhan S.B. bana tüfek verdi. Kendisinde de silah vardi. ’Kutlamalarda kullaniriz" dedi.

Kafede maçi izledik. Elimizdeki silahlari saklamaya çalistik. Maktul karsimiza çikti. Bize küfür etti. Biçak çikardi ve üzerimize dogru yürüdü. Belimden çikardigim silah ile yere dogru bir el ates ettim. Silahtan çikan kursun maktulün bacagina isabet etti. Maktul yere düstü. Ben arkami dönüp Batuhan S.B.’ye gidelim dedim. 3 esnada birkaç el tüfek sesi geldi. Batuhan S.B.’nin ates ettigini görmedim ancak elinde tüfek vardi. O ates etmis olabilir. Hizlica Batuhan S.B. ile olay yerinden uzaklastik. Suçlamayi kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konustu.

Taniklarin dinlenmesinin ardindan durusma 15 Kasim’a ertelendi.
Kaynak: İHA