Kuraklikla Karsi Karsiya Kalan Tunca Nehri Ot Ve Sazliklarla Kaplandi

Edirne’deki Tunca Nehri’nde su seviyesinin düsmesi ile yüzey sazlik ve ot öbekleriyle kaplandi.

Kuraklikla Karsi Karsiya Kalan Tunca Nehri Ot Ve Sazliklarla Kaplandi
Bulgaristan ve Edirne’de yagislarin azligi nedeniyle Tunca Nehri’nin su seviyesinde düsüs yasandi. Suakacagi Istasyonu’nda yapilan ölçümde, nehrin debisinin saniyede 4 metreküpe kadar geriledigi belirlendi. Kuraklik tehlikesiyle karsi karsiya kalan nehirde ot ve sazlik öbekleri olustu. Ortaya çikan bataklik ise kötü kokuyu beraberinde getirdi. Tarihi Tunca Köprüsü’nün görüntü kirliligiyle karsi karsiya kaldigini belirten vatandaslar, nehirde temizlik çalismasi yapilmasini istedi.

"Içler acisi bir durum"

Tunca Nehri’nin bu halde olmasindan dolayi çok üzüldügünü söyleyen Fatma Yurt, "Gerçekten bu görüntü içler acisi, burasi tarihi bir alan. Buranin bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Bataklik nedeniyle etrafta çok agir bir koku da hakim. Yetkililer bir an önce geregini yapmali" dedi.

Üniversite ögrencisi Yusuf Eren Keskin, "Bu civara geldigimde köprüyü görene kadar orman zannettim. Köprüyü görünce de bataklik oldugunu fark ettim. Yetkililerin burayi görmesini istiyorum. Duruma el atmalari lazim" dedi.

Son yillarda bölgede bir kuraklik oldugunu ve nehrin debisi düsünce otlarin ortaya çiktigini söyleyen Yigit Karagöz, "Burasi turistik bir bölge ve bu kirlilik buraya yakismiyor. Acilen bir seylerin yapilmasi gerektigini düsünüyorum. Ayrica kötü koku da var" dedi.

Kaynak: İHA