Aydin'in Milli Meyvesi Incir, Tezgahlarda Yerini Aldi
Türkiye’nin dünyada söz sahibi oldugu tarimsal üretimlerin basinda yer alan Aydin’in milli meyvesi incirde hasat sezonu sona erdi. Oldukça mesakkatli ve bir o kadar da özenle islenen kuruyemisçilerdeki tezgahlarda yerini aldi.

Tüm kutsal kitaplarda adindan söz edilen ve Kur’an-i Kerim’de adina sure inen incir meyvesinin bagisiklik sistemini güçlendiren etkisinin yaninda lezzeti dolayisiyla yogun ilgi gördügünü belirten Tugba Kuruyemis Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Tonkul, bir incirin tarladan sofraya ulasincaya kadar en az 10-15 kez elden geçtigini belirtti.
Tugba Kuruyemis olarak bu hafta itibariyle ülke genelindeki yaklasik 100 magazada yeni mahsul incirlerin tüketime sunuldugunu belirten Tonkul, “Incir meyvesi çok özel bir meyvedir. Tarladan sofraya ulasincaya kadar toplamasindan sergisine, seçiminden aflatoksin kontrolüne kadar en az 10-15 defa elden geçtikten sonra tüketime sunulur. Damak tadi ve lezzetinin yaninda pek çok kisinin kuru inciri hekim tavsiyesi ile tükettigi için Türkiye genelindeki tüm magazalarimizda Aydin inciri raflarda yerini aldi” diyerek döküm ve paketli satislarinin yaninda yurt disina götürmek isteyen gurbetçiler için vakumlama hizmeti de verdiklerini söyledi.
