Ikisinin Ayni Yasta Olduguna Kimse Inanmiyor

Bursa’da ayni yastaki iki esnaf yan yana geldiginde kimse ikisinin de ayni yasta olduguna inanmiyor. Her gün 20 kilometre kosarak evinden isine, isinden evine tasit kullanmayan 63 yasindaki sporcu esnaf Enver Koç’un bu davranisi Uludag Üniversitesi Spor Hekimligi Bölümü’nde arastirma konusu oldu.

Ikisinin Ayni Yasta Olduguna Kimse Inanmiyor
Isinden her gün 20 kilometre uzakliktaki evine kosarak giden esnaf yasitlarindan 15-20 yas genç gösteriyor. Akranlariyla yan yana geldiginde kimse ikisinin de ayni yasta olduguna inanmiyor. Kapaliçarsi’da esnaflik yapan Enver Koç, (63) 40’li yaslarinda saglik sorunlari yasayinca sigarayi birakip spor yapmaya basladi.

Atletizme merak salan Koç, ulusal ve uluslararasi maratonlara katilmanin yani sira her gün isinden evine kosarak gidip gelmeye basladi.

Bu sayede sagligina kavusan Koç, yasitlarindan da 15-20 genç göstermeye basladi.

Su an 63 yasinda olan esnaf; yasitlariyla yan yana geldiginde herkes onun yasina inanmiyor

Enver Koç’un bu davranisi ve genç görünümü Uludag Üniversitesi Spor Hekimligi Bölümü’nde arastirma konusu oldu. Yapilan testlerde organlarinin da yasina göre genç oldugu tespit tedildi.

Genç görünmeyi spor yapmaya borçlu oldugunu ifade eden Enver Koç, "40’li yaslarinda saglik sorunlari yasayinca spor yapmaya basladim. Her gün is yerimden 20 kilometre uzakliktaki evime kosarak gitmeye basladim. Yaptigim sporlar sayesinde sagligima kavusup genç bir görünüme kavustum. Spor yapmayan yasitlarimla yan yana geldigimiz de kimse ayni yasta oldugumuza inanmiyor. Bizi baba ogul saniyorlar. Spor yaparak genç ve saglikli kalmak mümkün" dedi.

Kaynak: İHA