Yanginda Zarar Gören Ailelere Belediyeden Destek

Bodrum’un Çirkan ve Kumbahçe Mahallelerinde çikan yanginlarda hasar gören evlerin bakim ve temizlik çalismalarini üstlenen Bodrum Belediyesi, magdur olan vatandaslara desteklerini sürdürüyor.

Yanginda Zarar Gören Ailelere Belediyeden Destek


Geçtigimiz hafta sonu Kumbahçe Mahallesi Içmeler Mevkii’nde meydana gelen yanginda zarar gören ev ve aile için Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri, Fen Isleri, Destek Hizmetleri, Kültür ve Sosyal Isler ile Basin Yayin ve Halkla iliskiler Müdürlügü ekipleri koordineli olarak çalisti. Öncelikle, Belediye Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü ekipleri, hasar gören evin toparlanmasi sürecinde aile fertlerini Bodrum’da bir pansiyona yerlestirdi.

Basin Yayin ve Halkla iliskiler Müdürlügü Saha Çözüm Birimi ekipleri, yanginda zarar gören ev sahibi aileyi ziyaret ederek hasar tespiti yapti. Gerekli görüsmelerin ardindan Temizlik Isleri Müdürlügü personeli tarafindan evin içerisi yanan esyalardan temizlendi. Destek Hizmetleri Müdürlügü’ne bagli personeller ise yanan ev ile zarar gören üst kat komsunun elektrik ve su baglantilari ile ilgili çalisma baslatti.

Önceki gün ise Çirkan Mahallesi’ndeki bir evde, elektrik kontagindan kaynakli yangin çikti. Evin bir odasi kullanilamaz hale geldi ve esyalarin büyük bir kismi zarar gördü. Yangin sonrasi Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri yardim için bölgeye gitti. Yangindan dolayi magdur olan aileye, imkanlar ölçüsünde her türlü destegi vermek için belediye birimleri seferber oldu. Saha Çözüm ekibi ise sabah saatlerinde zarar gören aileyi ziyaret ederek Belediye Baskani Ahmet Aras’in geçmis olsun dileklerini ileterek talepleri dinledi. Elektrik tesisatinin zarar gördügünü belirten aileye Destek Hizmetleri Müdürlügü ekiplerinin çalisma baslatmasi için gerekli girisim yapildi.

Bodrum Belediyesi yetkilileri özellikle can ve mal kayiplarini önlemek adina vatandaslari, ev ve is yeri yanginlarina sebebiyet verecek durumlara karsi dikkatli olmalari yönünde uyardi. Eskiyen veya asiri yükleme ile yipranan elektrik tesisatlarinin bakimlari ve kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektigini belirten yetkililer, elektrikli ev aletlerinin kullanilmadigi zamanlarda prizlerden çekilmesini önerdi.
Kaynak: İHA