ISKUR Staj Yeri Arayan Ögrenci Ile Isvereni Dijital Ortamda Bulusturacak

Türkiye Is Kurumu, staj imkanlarini genisletmek ve staja ulasilabilirligi artirmak amaciyla Staj Portali uygulamasini hayata geçirdi. Bu sayede staj yeri arayan ögrenci ile isveren dijital ortamda daha kolay bulusacak.

Gençlerin isgücü piyasasina erisebilmelerini kolaylastirmak, staj imkanlarini genisletmek ve staja ulasilabilirligi artirmak amaciyla ISKUR tarafindan Staj Portali uygulamasi hayata geçirildi.

Türkiye Is Kurumu Staj Portali; özellikle gençlerin mesleki deneyim kazanmasi, isgücü piyasasina ve is hayatina iliskin bilgi sahibi olmalari amaciyla staj programlarina kolayca basvuru yapmalarini hedeflerken, stajyer arayan isverenlerle ögrencileri bulusturan bir platform islevi görecek.

Staj Portali; lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora ögrencilerinin özel sektör is yerlerinde durumlarina uygun açik staj pozisyonlarini görmeleri ve isverenlerin de talep ettikleri staj pozisyonlarinda aradiklari nitelikleri stajyer adaylarinin firmalarinda staj yapma imkani sagladigi diger ISKUR hizmetleri gibi tamamen ücretsiz bir platform olarak hizmet verecek.

Staj Portali uygulamasina dis kullanicilar (stajyer adaylari ve isverenler) https://staj.iskur.gov.tr baglantisini kullanarak giris yapabilecek. Zorunlu veya gönüllü bagli staj yapmak isteyen gençler sistem üzerinden tüm staj ilanlari görerek niteliklerine uygun olan ilanlara basvuru yapabilecek. Isverenler, basvuran stajyer adaylari arasindan uygun gördügü kisileri görüsmeye davet edebilecek.

Staj Portali hizmetiyle staj basvurulari dönem sinirlamasi olmaksizin her zaman alacak. Staj tarihlerinin stajyer adayinin ve isverenin uzlastigi takvimde yapilabilecegi esnek bir sistemde, stajyer ve isverenlerin birlikte belirledigi tarihlerde staj yapma imkani bulacak.

Staj Portali hakkinda bilgi almak isteyen gençler ve isverenler Bursa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü ile Gemlik, Inegöl ve Yildirim Hizmet Merkezlerinde bilgi alabilecek.
Kaynak: İHA