Giresun Azerbaycanlilar Dernegi Ermenistan'in Saldirilarini Kinadi

Giresun Azerbaycanlilar Dernegi Baskani Elgün Memmedov, Ermenistan’in Azerbaycan’in sinir sehirlerine yaptigi saldirilara yönelik yazili açiklamada bulundu. Memmedov, “10 Kasim 2020’de iki devlet arasinda imzalanan anlasmaya ragmen, özellikle son bir ayda Ermenistan tarafi mütemadiyen ateskesi rejimini bozarak anlasmaya sadik kalmamistir” dedi.

Memmedov, saldirilarda 50 Azerbaycanlinin sehit oldugunu belirterek “12 Eylül günü aksam saatlerinde Ermenistan ordusu, Ermenistan-Azerbaycan sinir hatti boyunca agir silah ve toplarla taarruza geçmistir. Neticede 50 Azerbaycan askeri sehit olmustur. 10 Kasim 2020’de iki devlet arasinda imzalanan anlasmaya ragmen, özellikle son bir ayda Ermenistan tarafi mütemadiyen ateskesi rejimini bozarak anlasmaya sadik kalmamistir. Buna ragmen Azerbaycan Ermenistan’a defalarca zeytin dali uzatarak bölgede barisi saglamak adina inisiyatif kullanmistir. Ancak ne yazik ki 2 gün önce yine iyi niyetiyle sinanmistir. Toprak bütünlügümüzü korumak için karsi taarruza geçmek mecburiyetinde kalan ordumuz, lokal operasyonlar yaparak düsmana karsilik vermistir. Agir darbeler alan Ermenistan, her zaman oldugu gibi solugu Rusya, Fransa ve Amerika gibi ülkelerin liderlerini aramakta almistir. 30 yildir topraklarimizin isgaline göz yuman bu ülkeler, Azerbaycan’i sivil Ermeni olusumlarini vurmakla suçlayarak; savasin çözüm yolu olmayacagini söylüyorlar” ifadelerini kullandi.

“Yaptiklari savaslarin hiçbiri hukukla bagdasmadigi gibi bizim hem hukuki hem de hakli savasimiza karsi çikmaya çalismaktalar” diyen Memmedov, “2020 savasinda neredeyse tamamen mahvedilen Ermenistan ordusunun, bize bir gecede 50 sehit verdirmesi de süphe uyandiracak ayri bir konu. Zira Ermenistan su anda o kadar kayip verdirecek donanima sahip degil. Azerbaycan’in yakin tarihte Ermenistan’la yakinlasmasi, Avrupa ile gaz anlasmasi yapmasi, hangi devletlerin isine gelmediyse bu savasin ardindan da o devletlerin destegi oldugu intibasini uyandiriyor. Kimin ne dedigini önemsemeden hakkimiz olani aliyoruz, alacagiz da. Her zaman devletimizin, milletimizin, ordumuzun yanindayiz. Akittiklari kanin hesabini misliyle ödeyecekler” dedi.

Kaynak: İHA