Fatsa'da Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde hazirliklarini tamamlayan balikçilar, “Vira Bismillah” diyerek limandan denize açildi. Dualar esliginde ugurlanan balikçilar bu palamut açisindan verimli geçecegini söyledi.

Fatsa'da Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi
Balikçilar hasret kaldiklari mavi sulara av yasaginin kalkmasi ile bu gece itibariyla kavustu. Sezonun baslamasi dolayisiyla Fatsa ilçesinde bulunan Yaliköy Mahallesi’ndeki balikçi barinaginda tören düzenlendi.

Balikçilarin sag salim denize açilip dönmesi için dua edilen törene balikçilarin aileleri katildi.

Fatsali balikçilar bu yil palamut avinin çok olacagini söyleyerek Türkiye’ye bol balik yedireceklerini belirtti.



40 yilin en iyi palamut sezonu olacak

Tayfalari ile 7 aylik uzun bir sürecin kendilerini beklediklerini söyleyen Ordulu Balikçi Mustafa Mollaoglu, “Tüm hazirliklarimizi tamamlayarak vira bismillah dedik. Uzun süren bakimlar sonrasi denize açiliyoruz. Yeni sezonda bol balik avlayacagiz. Bu yil verimli bir dönem olacak. 30-40 yil sonranin en bol palamut avini bu yil görmeyi umuyoruz. Vatandasimiz balik yesin ve saglikli yasayarak ilaç kullanmasin. Bu yil palamut sov yapagiz, tüm ülkemize duyurulur. Balikçilik zor meslek ve yedi buçuk ay evimizden ayriliyoruz. Hava sartlari ve firtina ile mücadele edecegiz. Ailemizin geçimi için o kötü sartlarda çalisacagiz. Vatandaslarimizdan istegim bol balik tüketsinler” diye konustu.

Kaynak: İHA