TDP Genel Baskani Sarigül'den 7'Li Masa Açiklamasi Açiklamasi 'Seçimler Yaklastikça Daha Masalar Çok Kurulur'

Malazgirt Zaferi’nin 951. yildönümü kutlamalarina katilmak üzere Mus’a gelen Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, HDP’nin öncülügünde kurulan 7’li masa için “Seçimler yaklastikça daha masalar çok kurulur” dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül'den 7'Li Masa Açiklamasi Açiklamasi 'Seçimler Yaklastikça Daha Masalar Çok Kurulur'
Havayolu ile Sultan Alparslan Havalimanina gelen TDP Genel Baskani Sarigül, burada partilileri tarafindan karsilandi. Parti binasina gelerek basin mensuplariyla bir toplanti düzenleyen Baskan Sarigül, yaptigi konusmasinda, Türkiye’nin 3’üncü büyük ovasinin Mus’ta oldugunu ve Türkiye ortalamasinin çok üzerinde meralar ile çayirlar bulundugunu söyledi.



“Gençlerimize büyükbas ve küçükbas hayvan hibe edecegiz”

Mus’un tarim ve hayvancilik alaninda büyük bir potansiyeli olduguna dikkat çeken Sarigül, “Insallah iktidara gelecegiz. Ithalatçidan yana degil, Muslu besiciden yana olacagiz. Mus’ta kurulan aile isletmelerine destek olacagiz. Çiftçilerin, besicilerin bankalara, tarim kredi kooperatiflerine olan borçlarinin faizlerini sifirlayacagiz. Anaparayi da 120 aya bölecegiz. Gençlerimizi tarima, hayvanciliga ve köyde yasamaya özendirecegiz. Her köyde veteriner olacak. Gençlerimize büyük bas ve küçükbas hayvan hibe edecegiz” dedi.



“Hayat pahaliligini önlemenin yolu, marketten degil tarladan geçer”

Üretim artmadigi müddetçe açilan tarim kredi kooperatiflerinin fayda saglamayacagina deginen Baskan Sarigül, “Türkiye’de bin 400 tane kooperatif var. Maliyetler düsmedikçe, üretim artmadikça, bin 400 degil, 140 bin market olsa ne olur? Hayat pahaliligini önlemenin yolu, marketten degil, tarladan geçer. Daha çok üretmemiz ve maliyetleri düsürmemiz lazim. TDP, huzur demektir, güven demektir. TDP, esitlik ve adalet demektir. TDP, birlik, beraberlik ve kardeslik demektir. TDP, ne yapacagini bilen, nasil yapacagini bilen, vicdanli ve ehil kadrolardir. Herkesin yapacak isi, yiyecek asi, basini sokacak bir evi olacak. Pahaliligi bitirecegiz. Mutfaklara huzur, ülkemize adalet gelecek. Hiçbir ayrimcilik gözetmeden, herkese esit hizmet verecegiz. Türkiye’yi varliga, berekete, adalete ve huzura kavusturacak olan parti TDP’dir. TDP, milletinin emrinde ve hizmetindedir” ifadelerini kullandi.

“Seçimler yaklastikça daha masalar çok kurulur”

Seçimler yaklastikça daha çok masalarin kurulacagini belirten Sarigül, konusmasini söyle sürdürdü:

“Türkiye’de bu sistemde, siyasi partiler arasinda is birligi ve güç birligi yapilmasini dogru olarak buluyorum. Ancak ilkelerini, prensiplerini herkesin konusmasi lazim. Türkiye Degisim Partisi olarak siyasi partiler arasindaki is birligini ve güç birligini son derece olumlu olarak karsiliyoruz. Ama unutmayin ki daha seçimlerin açiklanmasina, normal süreyle 4-5 ay var. Bu süre içerisinde birçok dengeler degisebilir. Önemli olan sudur. Demokratik parlamenter sistemi savunacak, tarafsiz bir cumhurbaskani, güçlü bir meclis ve bagimsiz yargi, Türkiye Degisim Partisi’nin en önemli özlemidir.”
Kaynak: İHA