'Kusçu Kafesten Çikti' Mesajini Yaymisti Açiklamasi 4 Milyonluk Vurgun Yapan 5 Süpheli Tutuklandi

Antalya’da bir evden 800 bin TL ve 3,2 milyon liralik ziynet esyasi çalan 5 süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklandi. Zanlilardan ‘Kusçu’ lakapli sahsin, 2 ay önce cezaevinden çikip ‘Kusçu kafesten çikti’ mesajini yaydigi ortaya çikmisti.

'Kusçu Kafesten Çikti' Mesajini Yaymisti Açiklamasi 4 Milyonluk Vurgun Yapan 5 Süpheli Tutuklandi
Olay, Kepez ilçesi Hüsnü Karakas Mahallesi’ndeki 2 katli müstakil evde yasandi. Edinilen bilgiye göre, D.E. isimli vatandas evindeki çelik kasadan 800 bin TL ve yaklasik 3,2 milyon liralik ziynet esyasinin çalindigi ihbarinda bulundu. Ihbarin ardindan harekete geçen Antalya Il Emniyet Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi’ne bagli ekipler, çalisma baslatti. Yaklasik 33 saatlik güvenlik kamera kayitlarini inceleyen ekipler, süphelilerin E.G., V.K., G.D., F.U. ve E.A. oldugunu tespit etti. Süphelilerden bazilarinin İçel ve Adana’da oldugunu da belirleyen ekipler, genis çapli operasyon baslatti. Adana ve İçel’deki polis ekipleriyle ortak düzenlenen operasyonlarda süphelilerden E.G. İçel’de, digerleri ise Antalya’da kiskivrak yakalandi. Süphelilerin üzerinden pompali tüfek ve tabanca ele geçirilirken, ziynet esyalarindan bir kismi Adana’da bulunup muhafaza altina alindi.

Gazetecilere saldirmaya çalisti

Emniyette islemleri tamamlanan süphelilerden kusçu lakapli E. G., görüntü alan basin mensuplarina tepki gösterdi. Kusçu, iki kolundan tutan polis memurlarina karsin, ayaklariyla tekme atmaya çalisti, bu esnada da ayagindan terliklerini etrafa savurdu. Yalin ayak ekip otosuna götürülen E. G.’ye bir polis memuru terligini götürerek, ‘bu kimin’ diye sordu. E. G.’den ‘benim’ cevabini alan polis memuru, ‘al’ diyerek ekip otosu içerisine atti. Öfkeli E.G., polis memurunun bu davranisina da tepki gösterdi.

Kusçu kafese geri döndü

Adliyeye sevk edilen 5 süpheli de çikarildiklari mahkemece tutuklanip cezaevine gönderildi. Süphelilerden ‘Kusçu’ lakapli E.G.’nin yaklasik 2 ay önce cezaevinden çikip çevresine ‘Kusçu kafesten çikti, özgürlügüne kavustu’ mesajini yaydigi ortaya çikmisti.
Kaynak: İHA