24 Yil Sonra Yüksekova'ya Gelen Asiret Liderine Coskulu Karsilama

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine 24 yil sonra gelen Herki Asireti Lideri Cevher Herkioglu coskulu bir sekilde karsilanirken, gelen asiret mensuplarinin olusturdugu kuyruk ise bir kilometreyi buldu.

24 Yil Sonra Yüksekova'ya Gelen Asiret Liderine Coskulu Karsilama
Yüksekova, Semdinli, Irak ve Iran, Azerbaycan ve Suriye’de mensuplari olan Herki Asireti’nin Lideri Cevher Herkioglu, 24 yil aradan sonra Yüksekova ve Semdinli ilçelerini ziyaret etmek için bölgeye geldi. Van’dan karayolu ile Yüksekova ilçesine gelen Herkioglu, ilçede yasayan asiret mensuplari tarafindan coskuyla karsilandi. Bir kilometreyi bulan kuyrukta bekleyen asiret mensuplariyla tek tek tokalasan Herkioglu, daha sonra konvoy seklinde Semdinli ilçesine geçti. Herkioglu’nun Semdinli’de bir haftalik ziyaretlerinin ardindan bölgeden ayrilmasi bekleniyor.

24 yil aradan sonra Herkioglu’nun yaptigi ziyaretten duyduklari mutlulugu belirten Herki Asireti’nin kanaat önderlerinden Mehmet Firat, “Cevher Herkioglu 24 yil aradan sonra Yüksekova ve Semdinli’yi ziyaret etmek için geldi. Herki Asireti, milyonlari geçiyor. Çünkü Azerbaycan, Suriye, Irak, Iran ve Türkiye’nin farkli illerinde yasamaktalar. Bugün asiret liderimiz karayolu ile Yüksekova’ya geldi. Burada bir kilometre kuyrugu geçen vatandaslarimiz tarafindan karsilandi. Tüm programlarina ragmen Cevher Aga bizleri ziyaret etmek için geldi. Hepimiz çok mutluyuz çünkü onu aramizda gördük. Semdinli’de yapacagi ziyaretler sonrasi tekrar bölgeden ayrilacak. Allah birligimizi bozmasin diyelim. Cevher Herkioglu’na bölgede yasayan Herki Asireti mensuplari adina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA