Irak Cumhurbaskani Salih'ten Diyalog Çagirisi

Irak Cumhurbaskani Berhem Salih, Irak’in baskenti Bagdat’ta yer alan Yesil Bölge’deki Irak Meclisi binasinin Sadr Grubu destekçileri tarafindan basilmasinin ardindan yaptigi açiklamada, bütün taraflari barisa ve diyaloga çagirdi.

Irak Cumhurbaskani Salih'ten Diyalog Çagirisi


Irak’in baskenti Bagdat’ta yer alan Yesil Bölge’deki Irak Meclisi binasinin Sadr Grubu destekçileri tarafindan basilmasinin ardindan ülkede gerginlik devam ediyor. Irak Cumhurbaskani Berhem Salih yaptigi açiklamada, “Su an yasadigimiz krizi atlatmak için, ülkenin güvenligini saglayan iç barisi destekleyen vatandaslarin menfaatine dayali ulusal ve dürüst bir diyalogun yapilmasi gerekiyor” dedi.

Cumhurbaskani Salih açiklamasinda, “Ülkenin durumu ve sabirli halkimizin isteklerini yerine getirmek yolunda haksizlik ve yolsuzluga son vermek için ciddi sekilde çalismamiz gerekiyor ve bunu yapmaktan baska seçenegimiz yok. Birçok fedakarliga katlanan Irak halkinin, ülkede özgür bir yasama sahip olmasi için bizden beklentileri var” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Sadr Grubu destekçilerinin Irak Meclisi binasinda baslattiklari açik oturma eylemi devam ederken, Sadr Grubu’nun hasmi Koordinasyon Grubu’na bagli Anayasal Mesruiyeti Savunma Gösterileri Hazirlik Komitesi tarafindan yapilan yazili açiklamada, ülkede diyaloga firsat vermek için yapilmasi planlanan gösterinin ileri bir tarihe alindigi duyuruldu. Söz konusu kararin Koordinasyon Grubu yöneticileri, asiret reisleri ve din adamlarinin müdahalesi üzerine alindigi belirtilen açiklamada, “Ülkenin güvenliginin yeniden saglanmasi ve diyaloga firsat tanimak için gösterileri erteleme karari alindi” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA