Osmaneli'nde Orman Yanginlari Ile Mücadele Tedbirleri Konusuldu

Ülke genelinde artan orman yanginlari sonrasi Bilecik’in Osmaneli ilçesinde orman yanginlari ile mücadele toplantisi gerçeklestirildi.

Osmaneli'nde Orman Yanginlari Ile Mücadele Tedbirleri Konusuldu
Kaymakam Yüksel Ünal Baskanliginda yapilan toplantida Orman Yanginlari ile Mücadele konusunda alinan tedbirler konusuldu. Toplantiya Kaymakam Yüksel Ünal, ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Öcal Ersoy, Ilçe Emniyet Müdür Yardimcisi Komiser Orkun Törer, Orman Isletme sefleri Ersegün Alper ve Abdullah Baylan katildi.

Osmaneli ilçesinde çikabilecek yanginlara karsi tedbirler ve alinan kararlar ile son hazirliklarin gözden geçirildigi toplantida Kaymakam Kaymakam Ünal, ilçenin, yüzde 58’inin ormanla kapli olmasi hasebiyle orman yanginlari açisindan birinci derece alanlara sahip oldugunu ifade ederken, her türlü önlemlerin alindigini ve vatandaslarin da orman yanginlari konusunda duyarli olmasi gerektigine dikkat çekti.

Gerçeklesen toplantida ayrica Osmaneli Ilçesi Orman Yanginlari ile Mücadele Komisyon kararlari ile ilgili tedbirlerin hassasiyetle takip edilmesi ve icap eden diger tüm ilave tedbirlerin alinmasi, uygulamada herhangi bir aksakliga mahal verilmemesi komisyon olarak incelenerek gözden geçirilerek, muhtemel yangin durumlarinda ilgili kurumlarla birlikte koordineli olarak yapilacak çalismalar ve isbirligi görüsüldü.
Kaynak: İHA