Bakan Kurum Açiklamasi 'Çamlidere'de Yaklasik 100 Milyon Liralik 5 Projemizi Tamamladik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Bugüne kadar Çamlidere’mizde yaklasik 100 milyon liralik 5 projemizi tamamladik. Belediyeye yaklasik 10 milyon liralik destek sagladik. 55 sosyal konutu hak sahiplerine teslim ediyoruz. Termal tesisi ise yaklasik 100 milyon liralik yatirimla tamamladik" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Çamlidere'de Yaklasik 100 Milyon Liralik 5 Projemizi Tamamladik'
Bakan Kurum, birtakim ziyaretler gerçeklestirmek için geldigi Çamlidere’de Semerkand Termal Otel Tesisleri ve Beyler Mahallesi’ndeki 55 adet konutun açilis törenine katildi.

Törende yaptigi konusmada Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) ile yapimini tamamladiklari 55 konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Bakan Kurum, açilisi gerçeklestirilen termal tesisin de hayirli olmasi temennisinde bulundu. Vatandaslarin refah seviyesini artirmak için çesitli projeler yapmaya gayret ettiklerini, çalismalari adanmislik ve samimiyetle sürdürdüklerini belirten Kurum, Baskentlilerin sorunlarini çözerek sagliksiz konutlarda oturmamalari için yapilari dönüstürdüklerini kaydederek, “Bu çerçevede Ankara’mizda tam 65 bin konutluk kentsel dönüsüm projesi baslattik. Yerinde, gönüllü ve hizli dönüsümle 40 bin konutumuzu, 400 is yerimizi tamamladik, vatandaslarimizin hizmetine sunduk” dedi.



“23 millet bahçesini Ankara’miza kazandiriyoruz”

Atalarin biraktigi tarihi eserleri gün yüzüne çikarmak için çalismalar yürüttüklerini dile getiren Bakan Kurum, Baskentlilere Ankara’yi yesil yapacaklari sözünü verdiklerini hatirlatarak, “Sizlere nefes alabileceginiz, vakit geçirebileceginiz, yesille maviyi bulusturan dogal alanlar hazirliyoruz. Bu çerçevede 23 millet bahçesini Ankara’miza kazandiriyoruz. 8 tanesini tamamladik, hizmete sunduk. Insallah biz de gayretimizi, azmimizi artiracak, bu sehri yeni yüzyilin marka baskenti haline hep birlikte getirecegiz. Baskentimiz için, Çamlidere için askla, azimle, kararlilikla çalismaya; sizlerin duasini almaya devam edecegiz” dedi.



“Çamlidere’mizde yaklasik 100 milyon liralik 5 projemizi tamamladik”

Bakan Kurum, konusmasina söyle devam etti:

“Yine bugüne kadar Iller Bankamiz eliyle Çamlidere’mizde yaklasik 100 milyon liralik 5 projemizi tamamladik. Bakanlik olarak Çamlidere Belediyemize çöp toplama araci ve konteyneri, çevre temizlik araci olmak üzere yaklasik 10 milyon liralik destek sagladik. Tüm bunlarin yaninda, Çamlidereli kardeslerimize bir söz daha verdik. Ilçemizde dar gelirli tüm vatandaslarimizi konut sahibi yapana kadar sosyal konut üretmeye devam edecegiz dedik. Iste bugün de sözümüzü tutuyoruz. 55 sosyal konutumuzu, tüm sosyal donati ve yesil alaniyla birlikte hak sahibi vatandaslarimiza teslim etmenin mutlulugunu, gururunu, huzurunu yasiyoruz. Yeni yuvalarinizda güle güle oturun diyorum. Mutlulukla, saglikla oturun diyorum.”

“7 bin 600 metrekarelik alanda gerçeklestirilen termal tesisimizi açiyoruz”

Bakan Kurum, termal tesisle ilgili de, “Bugün hep birlikte 7 bin 600 metrekarelik alanda gerçeklestirilen termal tesisimizi açiyoruz. Güncel fiyatlarla yaklasik 100 milyon liralik yatirimla bu projeyi tamamladik. Tesisimizde hamam, sauna, spor salonu, yüzme ve termal havuzlar yer aliyor. Termal tesisimiz insallah ilçemizde ekonomiyi ve istihdami canlandiracak, ilçemizi daha da gelistirecek. Ayni anda binlerce vatandasimiza hizmet verecek tesisimiz hakikaten Çamlidere’mizin markasi haline gelecek. Ankarali kardeslerimiz için, Ankara’ya gelecek misafirlerimiz için bir sifa kaynagi olacak” diye konustu.

Bakan Kurum, yerinde sayan bir ülke iken üreten bir ülke insa ettiklerini, 100 yilda yapilabilecek isleri 20 yilda tamamlayarak vatandaslarin hizmetine sunduklarini anlatti.

Programa Bakan Kurum’un yani sira AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah Isler ile Nevzat Ceylan, Çamlidere Belediye Baskani Hazim Can Ercan, AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan, Ilbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, eski Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek ve çok sayida vatandas katildi.

Bakan Kurum’un konusmasinin ardindan kurdele kesilmesiyle tesisin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis töreni, Bakan Kurum ve beraberindekilerin termal tesisi incelemesiyle son buldu.
Kaynak: İHA