Kayip Cüzdani Sahibine Teslim Etti

Antalya’nin Kumluca ilçesinde bir vatandas, yolda buldugu ve içinde bir miktar para, sürücü belgesi, banka ve kredi kartlari olan cüzdanin sahibini tespit ederek teslim etti.

Kayip Cüzdani Sahibine Teslim Etti
Kumluca ilçesinde Fide Tesislerinde çalisan Ömer Uysal (45) ögle arasi izni için ilçe merkezine gitti. Mesainin baslamasi ile çalistigi fide tesislerine dönen Uysal, fide tesislerinden aldigi fideleri müsteriye teslim için tesisler önünden geçen Finike-Antalya karayoluna çikti. Yol kenarinda paralarin uçustugunu gören Uysal, bunlarin yol kenarindaki bir cüzdandan saçildigini fark etti.

Önce yola savrulan paralari toplayan Ömer Uysal, ardindan cüzdani da yanina alip ilçe merkezindeki Abdullah Korkmaz adli arkadasinin yanina gitti. Içinde bin 385 TL ve çok sayida banka ve kredi karti bulunan cüzdani bulan Ömer Uysal durumu arkadasina anlatti ve cüzdanin sahibini bulmak için yardim istedi. Uysal ve arkadasi Korkmaz, cüzdanin içindeki sürücü belgesi ve banka kartlarinda yazan bilgiler isiginda cüzdan sahibine ulastilar. Cüzdanin, Çirali’da turizm isletmeciligi yapan Baris Kurtarici’ya (35) ait oldugunu tespit ettiler. Baris Kurtarici’nin cep telefonuna ulasip, gelip is yerinden cüzdanini almalarini istediler.

Cüzdani, aracinin üzerinde unutmus

Cüzdanini almak üzere Abdullah Korkmaz’a ait bobinaj atölyesine gelen Baris Kurtarici, “Finike ilçesine gitmek için Kumluca ilçe merkezinden hareket ettim. Kumluca çikisindaki bir petrol istasyonundan yakit aldim. O esnada cüzdanimi otomobilin üzerinde unutmusum. Otomobilimin üzerindeki cüzdanim yaklasik 1 kilometre ileride bir fide tesislerinin önüne kadar gidip orada düsmüs. Bin 385 TL vardi. Ayrica çok sayida banka karti ve kredi kartlarim vardi. Içindeki paranin çok önemi yoktu ama sürücü belgesi, banka kartlari ve kredi kartlarini yeniden çikartmak zorunda kalacaktim. Bu da benim için zaman alacakti. Cüzdanimi bulup beni arayan Ömer Uysal ve arkadasi Abdullah Korkmaz’a tesekkür ediyorum” dedi.

Cüzdani bulan Ömer Uysal ise “Ögle iznimde ilçe merkezine gittim. Çarsidan döndügümde yol kenarinda cüzdan yoktu. Aradan 15-20 dakika geçti. Fide teslimi için firmaya ait aracim ile yola çikacaktim. Yol kenarina çiktigimda yol kenarinda paralarin yola savruldugunu gördüm. Önce yola savrulan paralari topladim. Ardindan cüzdani gördüm. Cüzdani bulundugu yerden aldim. Içinde banka kartlari kredi kartlari ve sürücü belgesi vardi. Topladigim paralari ve cüzdani alip içe merkezinde esnaf arkadasim Abdullah Korkmaz’in yanina gittim. Durumu ona anlattim. Cüzdanin sahibini bulmak için yardim istedim. Cüzdanin içindeki sürücü belgesi ve banka kartlarindan cüzdanin sahibinin kim oldugunu tespit ettik. Sonrada cüzdan sahibi cüzdanini almasi için is yerine çagirdik” dedi.

Kaynak: İHA