Güngören'de Türk Bayragini Motosikletin Üstünden Alan Kisiyi Sopayla Kovaladi

Istanbul Güngören’de motosikletin üstündeki Türk bayragini alan yabanci uyruklu kisi, motosikletin sahibi olan güvenlik görevlisine biçak çekti. 58 yasindaki güvenlik görevlisi Halim Turkan, eline aldigi sopayla yabanci uyruklu kisiyi kovaladi. O anlar güvenlik kameralarina yansidi.

Güngören'de Türk Bayragini Motosikletin Üstünden Alan Kisiyi Sopayla Kovaladi
Olay, dün Merter Mehmet Nesih Özmen Mahallesi’nde ögle saatlerinde meydana geldi. Iddialara göre, bir sirkette güvenlik görevlisi olarak çalisan 58 yasindaki Halim Turkan, motosikletini kapinin önüne park etti. Caddeden asagiya dogru yürüyen yabanci uyruklu bir kisi, motosikletin arkasinda asili olan Türk bayragini çekerek eline aldi.

Süpheliyi kovaladi ama yakalayamadi

Bayragin alindigini gören güvenlik görevlisi Turkan, yabanci uyruklu süpheliye bagirmaya basladi.

Süpheli kisi, biçak çekerek Turkan’in üstüne yürüdü. Merdivenin yaninda bulunan sopayi eline alan Turkan, yabanci uyruklu süpheliyi kovalamaya basladi.

Bagrismalari duyan vatandaslar olaya müdahale etmek istedi. Vatandaslara da biçak sallayan yabanci uyruklu süpheli, olay yerinden kaçmayi basardi.

“Üzerime hisimla geldi”

Yasanan olayi anlatan güvenlik görevlisi Halim Turkan, “Biri caddeden geldi. Bayragi çekip aldi. Bende içerdeydim. Motosiklet benim oldugu için bayrak devamli üzerinde duruyor. Azerbaycan bayragim da vardir. Ikisini yan yana takarim her zaman. Adam bayragi tuttu çekti. Ben onu görünce dayanamadim. Yani, ne amaçla çekti? Bayrak lazim olursa bayragi almak için mi çekti? Ama yapilan hareket o degildi. Kirarak paçavra gibi salliyordu. Ben ona çok sinir oldum. O anda ‘niye öyle yaptin?’ diye bagirarak arkasindan kostum. Benim bagirmama ragmen aninda döndü. Üzerime hisimla geldi. Buraya geldi. O mesafeye geldikten sonra ben fark ettim ki elinde biçak var. Bana dogru hamle yapti, ben o an da geriye attim kendimi. Bilerek üzerine gitmek istemedim. Biçak var adamda” dedi.

“Yakalasaydik gerekli cevabi verecektik”

Merdiven altinda bulunan sopayi aldigini söyleyen Turkan, “Sopalardan birini aldim. Onu kaptigim gibi tekrar pesine gittim. Elinde biçakla kaçti. Yukariya dogru kaçti. Vatandas da Cuma namazindan çikmisti. ‘Yakalayin su meczubu’ diye bagirdim. 15-20 kisi tutmaya çalisirken o anda biçak salliyordu. Yakalayamadik, kaçti. En çok ona üzüldüm. Yakalayamadigimiza yaniyorum. Yakalasaydik gerekli cevabi verecektik. Polis arkadaslara da söyledik. Baska birine saldirabilir. Kimligini düsürdü. Üzerinde Libyali oldugu yaziyor” dedi.

“Niye yakalayamadim diye kendimi yiyorum”

Yabanci uyruklu kisinin kaçtigini söyleyen Turkan, “Yakalasaydim elimdeki sopayi kafasinda gözünde kirardim. Elindeki biçagi alip daha fazla zarar verebilirdim. O kadar gözüm döndü ki o an onu öldüresim geldi. Niye yakalayamadim diye kendi kendimi yiyorum. Vatandasin biri devirse altima alacaktim. Yapmis oldugu hareket çok dokundu. Bayragi isterse veririz. Amaci farkli. Bu ülkeye gelmissin, ekmegini yiyorsun. Bayraga saldirmasi zoruma gitti. Motosiklet devrilseydi tepki göstermezdim. Bayragi yapilan harekette o kol kirilir” dedi.

O anlar kamerada

Yasanan o anlar güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, yabanci uyruklu kisinin motosikletin üzerinde bulunan bayragi aldigi görülüyor. Daha sonra kendisine tepki gösteren güvenlik görevlisinin üzerine biçakla geliyor. Eline sopa alan güvenlik görevlisi adam, süpheliyi kovaliyor.
Kaynak: İHA