Daha Fazla Para Kazanma Vaadiyle Elindeki Hayvanlarindan Da Olacakti

Daha fazla para kazanma vaadiyle Samsun’dan Antalya’ya gelen hayvanci, sosyal medyadan tanistigi dolandiricilarin hedefi oldu. Hayvancinin kendisinden habersiz satilan küçükbas hayvanlari jandarma ekipleri tarafindan bulunarak sahsa teslim edildi, dolandiricilar gözaltina alindi.

Daha Fazla Para Kazanma Vaadiyle Elindeki Hayvanlarindan Da Olacakti
Olay, Manavgat ilçesine bagli Çardak Mahallesi’nde meydana geldi. Samsun’da yasayan küçükbas hayvan yetistiricisi Y.D. (50), sosyal medya üzerinden M.K. (24) ile tanisti. M.K., 131 küçükbas hayvani olan yetistirici Y.D.’ye bu hayvanlari daha fazla paraya satabilecegini söyleyerek Manavgat Çardak Mahallesi’ndeki ikametine davet etti. Bunun üzerine Y.D., hayvanlarini da alarak sahsin ikametine geldi. 30 Haziran’da Y.D., 26 hayvanini M.K. ve onun kardesi M.K. (26) ile birlikte Serik’te bulunan hayvan pazarina götürdü. Bu sirada Y.D.’nin diger hayvanlari, M.K.’nin ikametinde kaldi.

Hayvanlarini kendinden habersiz sattilar

M.K., pazar yerinden ayrilarak köyde biraktiklari 51 hayvani Y.D.’den habersiz sekilde satti. Bu satis karsiliginda M.K.’nin kendisine herhangi bir para vermedigini beyan eden Y.D., jandarma karakoluna gelerek sahistan sikâyetçi oldu.

Hayvanlar sahiplerine teslim edildi

Tasagil Jandarma Karakol Komutanligi ve Manavgat Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ile birlikte konuyla ilgili arastirma yapti. Yapilan arastirma ve kamera incelemeleri sonucunda M.K. ve M.K.’nin 51 adet küçükbas hayvani R.U.’ya (37) sattiklari, R.U.’nun ise bu hayvanlari ayni gün Ö.B. (31) isimli sahsa sattigi tespit edildi. Bahse konu hayvanlar Antalya il merkezinde Manavgat JASAT ve Asayis Sube JASAT ekiplerince bulundu ve sahibine teslim edildi.

Süpheliler M.K. ve M.K., 2 Temmuz’da Cumhuriyet Bassavciligina sevk edilmek üzere gözaltina alindi.
Kaynak: İHA