Çorum Belediyesi'nden Itfaiye Erleri Için Egitim Parkuru

Çorum Belediyesi, itfaiye personelinin egitimi ve kondisyonunu artirmasi için müdürlük bünyesinde itfaiye egitim parkuru olusturdu.

Çorum Belediyesi'nden Itfaiye Erleri Için Egitim Parkuru
Olusturulan egitim parkurunun itfaiye erlerinin kisisel becerilerini ve olaylara müdahale etme kabiliyetlerini artirma noktasinda büyük önem arz ettigini belirten Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Çorum Belediyesi olarak bölgenin en donanimli itfaiye teskilatina sahibiz. Bu bize önemli bir sorumluluk yüklüyor. Sanayi müfrezesini açmak ve yeni itfaiye mezunlarindan degerlendirme sinavi ile yeni personeller almak suretiyle itfaiyemize güç kattik. Toplamda 83 personelle sehrimizde yangin ve kazalara müdahale süresini ortalamanin altina indirdik. Bu konuda itfaiyemizi daha da iyi yerlere getirmek için personellerimizin kondisyonu artiriyoruz. Itfaiye Müdürlügümüz yerleskesi içersinde itfaiye egitim parkuru olusturduk” dedi.

Itfaiye egitim parkurunun sadece Çorum Belediyesi itfaiye personeline hizmet vermekle kalmayacagini belirten Belediye Baskani Asgin, “Insan olur, hayvan olur müdahalede gecikmeden dolayi bir can yanacaksa biz buna mahal verecek tüm unsurlari ortadan kaldiririz. Bu bizim sorumlulugumuz. Itfaiye egitim parkurumuzda ilçelerimizde çalisan itfaiye personelleri de talep etmeleri durumunda egitimlerini yapabilecek. Özellikle yavrularimiza itfaiyecilik ve afet bilinci egitimi verilirken bu parkur kullanilacak” diye konustu.

Baskan Asgin, itfaiye birimini güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA