Antalya'da Alevlere Teslim Olan Evde 2 Çocuk Mahsur Kaldi

Antalya’da bir apartmanin 4. katinda çikan yanginda 2 çocuk mahsur kaldi. Çocuklardan birini kapiyi kiran komsular çikarirken, balkonda alevlerin arasinda kalan çocugu ise itfaiye kurtardi.

Antalya'da Alevlere Teslim Olan Evde 2 Çocuk Mahsur Kaldi
Yangin saat 23.00 sirasinda Kepez ilçesi Gündogdu Mahallesi 2461 Sokak üzerindeki 4 katli bir apartmanin son kat dairesinde çikti. Serzan B.(5) ve Berkan B.(7) kardeslerin evde yalniz bulundugu sirada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Alevlerin pencerelerden çiktigini gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Çocuklar ise yangindan farkli noktalara kaçti. Balkonda mahsur kalan çocugu gören vatandaslar, daire kapisini kirip içeri girdi ve Berkan B.’yi kurtarmayi basardi. Vatandaslar içeriyi bir anda yogun duman ve alevin kaplamasi nedeniyle balkonda bulunan Serzan B’ye ulasamadi. Alevlerin tüm evi kaplamasiyla vatandaslar balkondaki çocugu güvenli noktaya yönlendirdi ve karsidan üzerine hortum ile su tuttu. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye açtigi merdivenle önce yangina müdahale etti, ardindan balkonda büyük korku yasayan Serzan B.’yi kurtardi. Berkan B.’nin saglik durumunun iyi oldugu, Serzan B’nin ise ayaklarinin altinin yandigi ögrenildi. Iki çocuk ambulansla hastaneye kaldirildi. Yangin sonucu ev kullanilamaz hale geldi. Mahallelinin yasadigi panik ve yangin anlari cep telefonu kamerasina yansidi. Itfaiyenin gelmesi, alevlerin pencerelerden çikmasi, itfaiyenin merdivenle daireye ulastigi anlar vatandaslarin cep telefonu kamerasinca kaydedildi. Yanginla ilgili itfaiye ve polis ekiplerinin sorusturmasi devam ediyor.

"Su tuttuk"

Çocuklarin üzerine su tutan Mehmet Sucu, "Evden kalabaligin sesini duyduk ve disari çikinca alevleri gördüm. Çocuk balkona çikinca ben de hortumla ona su tuttum ve yönlendirdim. Hanimla beraber kovalarla ve hortumla atabildigimiz kadar su attik. Sonrasinda ise itfaiye geldi. 2 tane çocuk vardi evde. Hortumla su tutmasak kesin yanarlardi" diye konustu.

"Içeri giremedik"

Olayi anlatirken gözleri dolan bir komsu ise, "Denizden gelmistim, yangini gördüm. Içeriye girmek istedik ama basaramadik. Evin yarisina kadar girdim ama dumanlardan dolayi geri dönmek zorunda kaldik. Çok fazla duman vardi. Müdahale edemedik ve sonrasinda itfaiye geldi. Çocuklardan biri balkonun dibindeydi, suyu tuttuk ama çocuk bayagi yanmisti. Ayaklarinin alti bayagi yanmis kemige kadar dayanmisti. Hepimiz yardim etmeye çalistik. Komsunun suyu çocugun üstüne tutmasi gelen yanginin alevini engelledi" ifadelerini kullandi.

"Kapiyi kirdilar"

Alevler arasinda kalan çocugu kapiyi kirarak kurtaran Gökhan Kiliç, "Dumanin çiktigini gördük, kosarak gelip yukariya çikarak kapiyi kirdik. Çocugun birini çikardik. Digerini de itfaiye ekipleri çikardi. Biz sadece odada bulunan çocuga ulasabildik. Kapi kilitliydi zaten zor kirip içeri girebildik ve girmeseydik ölebilirlerdi" dedi.

Kaynak: İHA