Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen etkinliklere vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü
15 Temmuz Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) tarafindan gerçeklestirilen hain darbe girisiminin 6’nci yil dönümünde Bayburt’ta sehitler anildi, milletin demokrasi zaferi hatirlandi.

251 vatan evladinin sehit düstügü darbe girisimin 6’nci yil dönümü etkinlikleri Bayburt’ta vatandaslarin yogun katilimi ile gerçeklesti.

Gün boyunca düzenlenen çesitli etkinlikler aksam saatlerinde Saray Bahçesi’nde düzenlenen final programi ile son buldu.

Mehteran takimi ve atli cirit ekiplerinin katilimiyla Tas Köprü civarindan Saray Bahçesi’ne yürüyüs gerçeklestirildi.

Saray Bahçesi’nde vatandaslarin ilgi gösterdigi program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti.

Bayburt Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Mehteran Takimi’nin sahne almasi, Samet Erdas tarafindan Ömer Halisdemir siirinin okunmasi, ögrencilerin oratoryo gösterileri ile devam eden programda Kur’an-i Kerim okunarak, dualar edildi.

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, 15 Temmuz 2016 gecesinde Türk Silahli Kuvvetleri içerisinde kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandiran Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler tarafindan demokrasiye hain bir darbe girisiminde bulunuldugunu belirterek, kökü disarida olan bu hain yapinin devletin bütün kurum ve kuruluslarini ele geçirmek için sinsice çalistigini söyledi.



Milletin, bu ihanet senaryosuna geçit vermedigini kaydeden Pekmezci, sehitleri rahmetle anarak, gazilere minnettar olduguna deginerek sunlari söyledi:

“Türk milleti olarak bu cografyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel sarti birligimizi ve kardesligimizi korumaktir. Bu hain kalkismadan alacagimiz dersleri iyice hafizamiza kaziyarak benzeri ihanet senaryolarina geçit vermeyecegimize inancim tamdir. Ihanet tezgahlarinda dokunup, karanlik mahfillerde yazilan alçak senaryolara ülkemizin maruz kalmamasi için basta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine, gizli-açik her türlü fitne-fesat odaklarina, varligimiza ve birligimize kasteden tüm tehditlere karsi teyakkuz halinde olmamiz gerekir.”

Bayburt Milletvekili Fetani Battal da Bayburt meydanindaki bu durusun bütün dünyanin her yerine yayildigini ifade ederek, Bayburt’tan verilen bu haysiyetli onurlu mesajin, Türk milleti için kivanç ve övünç oldugunu, düsmanlara ise bir kahir olarak yansidigini belirtti.

O gece AK Parti Genel Merkezi’nde oldugunu ve milletin onurlu direnisine sahitlik ettigini, 15 Temmuz gecesinde bütün dünyanin bu direnise sasirdigini ifade eden Battal, Bayburt’un bu tür ihanet girisimlerine 1. Dünya Savasi’ndan bu yana aliskin oldugunu hatirlatti.

Battal, 15 Temmuz gecesi sehit düsenlerin emanetlerine sonuna kadar bu milletin sahip çiktigini ve kiyamete kadar sahip çikacagini sözlerine ekledi.

Programda konusma yapan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, sehitleri rahmetle gazileri sükran ve minnet duygulariyla andi. Türk milletinin köklü mazisine deginen Vali Epcim, “Malazgirt’te Alpaslan’in inanmisligi, Istanbul’un fethinde Fatih’in adanmisligi ne ise 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir’in serdengeçtiligi, milletimizin Demokrasi Zaferi de odur. Bu ruh ve dirayet bizleri, gecesi gibi sabahi da karanlik günlerden sühedanin nuruyla aydinlanmis bugünlere kavusturmustur. Bu vesileyle bir kez daha 15 Temmuz’un kahraman evlatlarini hayir, minnet ve sükranla yad ediyor, sehitlerimizin aziz hatirasi önünde saygiyla egiliyorum” dedi.

FETÖ ihanet çetesinin Türk Silahli Kuvvetleri içerisine saklanmis masalarinin tank ve helikopterle yagdirdiklari mermilere Türk Milleti’nin gögsünü siper ettigini ifade eden Vali Epcim, “Hain kalkismanin eli kanli failleri o gece milletimizin destanlasan mücadelesiyle yerle yeksan olmustur. Sultan Alparslan’in zaferinden bu güne süregelen bin yillik kin ve nefret, iman ve izan dolu akillarca bir gecede tarihe gömülmüstür. Merhum Necip Fazil’in misralarinda ifade ettigi sekliyle, "Ne sevgili ne kardes, yalniz iman ve fikir" ülküsüyle bir araya gelip her bir misrasinin kanlariyla yazan, sehadetleriyle bu ölümsüz mücadeleyi destanlastiran kahraman vatan evlatlari, kendisine kefen biçenlere mahkum gömlegini giydirmis, kalemlerini kirarak vicdanlarda hükmünü vermistir" diye konustu.

O gece tüm ülkede oldugu gibi Bayburt’ta da vatandaslarin demokrasiye sahip çiktigini ifade eden Epcim, Türk milletinin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adimlarla yürüdügünü, IHA ve SIHA’larla hem bölgesinde hem de yakin cografyasinda artik oyunun birer unsuru degil dogrudan kurucusu olarak yer aldigini söyledi.



Konusmalarin ardindan Saat Kule Meydaninda baslayan 2 bin 500 metre mesafenin ardindan Saray Bahçesi’nde biten kosuda sporcular Vali Cüneyt Epcim’e sancagi takdim ettiler.

Bayburt Müftülügü Ilahi Grubu ve Bayburtlu Yerel Sanatçilarin sahne aldigi gece Bayburt’taki tüm camilerden sela verilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA