Rektör Çomakli Açiklamasi '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Tam ileri bir gelismislik düzeyine ulasmisken, dünya sahnesinde teknolojiden sanayiye, ekonomiden bilimsel basariya kadar her alanda kendimizi ispatlama yolunda büyük adimlar atilmisken, bu ülkenin ekmegini yiyip sehit kaniyla sulanmis topragini çigneyenlerce bir ihanetin sahneye koyulmasi yasandi.
Ancak dün oldugu gibi bugün de vatanini aziz, topragini kutsal bilen, sehit olmayi seref, gazi olmayi san kabul eden insanlar ne demokrasiyi ne de vatani bir an bile yalniz birakmayacaklarini haykirdi.
15 Temmuz, bu kutsal anlamlar içinde bizler için bir demokrasi bayramina dönüstü. Bu günü vesile kilarak bu aziz vatan için dünden bugüne sehit olanlari rahmetle, gazilerimizi minnetle aniyoruz.”
