Jandarma Drone Ile Tespit Etti Açiklamasi 661 Bin Kök Kenevir Yakalandi

Kirklareli’nde uyusturucuyla mücadele çalismalarinda dron ile arazi denetimi yapan Kirklareli Il Jandarma Komutanligi, ayçiçegi tarlasina gizlenmis 661 bin 850 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Operasyon ani dron ile havadan saniye saniye görüntülendi.

Jandarma Drone Ile Tespit Etti Açiklamasi 661 Bin Kök Kenevir Yakalandi


Kirklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde gerçeklestirilen uyusturucu operasyonunda yüzbinlerce kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Kirklareli Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan uyusturucu ile mücadele çalismalari çerçevesinde düzenlenen arazi arama ve tarama faaliyetleri esnasinda Lüleburgaz ilçesine bagli Karaagaç köyünde N.Z., A.T. ve H.E. isimli sahislara ait tarlalarda ayçiçekleri arasina ekilmis 661 bin 850 kök kenevir bitkisi tespit edildi.

Jandarma ekiplerinin dron destekli düzenledigi operasyonda tarla süsü verilerek ekilen yüzbinlerce kök kenevir bitkisi Lüleburgaz Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügünün gözetiminde yakilarak imha edilirken ekiplerin dron ile tespit ettigi kenevir bitkilerinin yetiskin oldugu ve kurutularak toz hale getirildiginde yüzlerce kilo esrar maddesi olarak piyasaya sürülebilecegi ögrenildi. Jandarma tarafindan gözaltina alinan N.Z. A.T. ve H.E. isimli sahislarla ilgili sorusturmanin çok yönlü bir sekilde devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA