Batman'da Azerbaycan Ile Türkiye'nin Kardesligini Simgeleyen Karabag Parki Açildi

Batman’da Azerbaycan ile Türkiye’nin kardesligini simgeleyen Karabag Parki’nin açilisi gerçeklestirildi.

Batman'da Azerbaycan Ile Türkiye'nin Kardesligini Simgeleyen Karabag Parki Açildi
Karabag Parki açilisinda Azerbaycanli ünlü ses sanatçisi Azerin konser verdi. Binlerce kisinin katildigi konserde Azerin sevilen sarkilarini seslendirdi. Oldukça eglenen Batmanlilar konserin ilerleyen saatlerinde oyun havalari ile costu.

Açilis kurdelesinin ardindan konusan Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp, parki hizmete almanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Canalp, “Bizler bugün burada bu parki yapmak ve açmak suretiyle Türkiye ile Azerbaycan arasindaki derin kardesligi ve iki ülke arasindaki derin baglari bir kez daha vurgulama imkanina sahip oluyoruz. Bu parkla beraber ortaya çikmis kardesligin Batman için somut sonuçlarindan bir tanesi de bu yil Batman Üniversitesinde yeni bir bölüm açiliyor ve bu bölümün adi Petrol ve Dogalgaz mühendisligi, hem de yüde yüz ingilizce egitimle açiliyor. Artik Batman’in gençleri için yepyeni bir imkan ve egitim alani ortaya çikmis oluyor. Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli ile beraber ortaya koymus oldugumuz is birliginin somut sonuçlarindan bir tanesi olarak ortaya çikiyor. Biz Azeri kardeslerimizle beraber çalistigimiz zaman hem Azerbaycan kazaniyor hem Türkiye hem de Batman kazaniyor. Bu park bir semboldür. Bu park Türkiye ile Azerbaycan kardesliginin bir numunesidir. Bu park Türkiye ile Azerbaycan’in muhabbetinin bir numunesidir.’’ dedi.

Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli ise parkin açilisinda bulunmaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Azerbaycan’in sevinci sevincimiz kederi kederimizdir’ sözünü animsatan Babanli, “Bizim liderimiz Haydar Aliyev ise ‘Bir millet iki devlet’ sloganini ileri sürmüstür. Bizim 44 günlük vatan mücadelemizde bir yumruk gibi Karabag’imizi azad etmek için mücadele verdik. Biz Türkiyemizin Azerbaycan’in arkasinda nice durdugunu ve kardesligi zirveye tasidiginin sahidi olduk. Bugün Batman’da Karabag parkinin zaferden sonra açilmasi kardesligin ve dostlugun en güzel örnegidir.’’ diye konustu.

Kaynak: İHA