Türk Hattatlarin Yaptigi Eserler Dünyada 1 Numara Olarak Gösteriliyor

Türkiye’deki hattatlarin yaptigi eserler hem ögretim açisindan, hem de yazim açisindan dünyada bir numara olarak gösteriliyor.

Türk Hattatlarin Yaptigi Eserler Dünyada 1 Numara Olarak Gösteriliyor
Bursa’nin Yenisehir ilçesinde belediyenin katkilariyla Halk Egitim merkezinde baslatilan Hüsn-i hat sergisinde ögrencilerin yaptigi levhalar tarihi camilere hediye edilecek. Hattat Cavit Yumusak, “Mahmut Sahin’den Nesih ve Sülüs icazetliyim. Kursumuza 10 kisi ile Ekim ayi itibariyla basladik. Yaklasik 8 ay sonra kursiyerleri bu seviyeye getirdim. Agirlikli olarak kursiyerlerimize sülüs yaziyi ögrettik. Sülüs ve celil sülüs levhalarimiz var. Aslinda bizim isimiz uzun soluklu bir is, bizim ögrencilik dönemimiz yaklasik 6 yildir fakat icazet degil de sadece sertifika verdigimiz için kisa dönemde ne kadar faydali olabilirsek o kadar iyi diye düsünerek kisa zamanda bu asamaya getirdik. Ecdadimiz bu iste zirve yapmistir. Bizde su anda onlari taklit ediyoruz. Hem ögretim açisindan, hem de yazim açisindan biz dünyada bir numarayiz” dedi.

Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin, “Yenisehir Belediyesi, Halk Egitim merkezi ve Milli Egitim ortak çalismasi ve su anda 153 kursumuzda 3 bin 800 civarinda da kursiyer egitim gördü. Bu da bizi gayet memnun ediyor, insanlar bos vakitlerini bu sekilde kurslarla degerlendiriyor” seklinde konustu.

Kursiyer Meryem Aksu, “Hat sanati ben biraz sabirsiz bir insan oldugum için, her konuda aceleciyim. Hat sanati bana sabri ögretti. Çünkü sabirla yapilacak bir is, aceleyle yapilacak bir is degil” diye konustu.

Kursiyer Selman Büyükkardesler, “Insanlara biraz daha sabirli olmayi, azim göstermeyi ve pes etmemeyi ögretiyor. Kendinde özellikle sabir konusunda eksiklik hissede herkese hat sanatini tavsiye ederim. Ayrica kendi kültürel mirasimiz, kendi köklerimizden, geleneklerimizden gelen bir sanat, sahip çikmak ve yasatmak bize çok daha fazlalarini katacaktir” dedi.

Kaynak: İHA