3 Ildeki 'Change Oto Ve Oto Parçasi' Operasyonunda 3 Tutuklama

Yalova merkezli Istanbul ve Bursa illerinde es zamanli düzenlenen “change oto ve oto parçasi" operasyonunda gözaltina alinan 9 kisiden 3’ü tutuklandi.

3 Ildeki 'Change Oto Ve Oto Parçasi' Operasyonunda 3 Tutuklama


Alinan bilgiye göre, Yalova Emniyeti Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan 3 ilde 50 polisin katilimiyla operasyon gerçeklestirildi.

Çalismada 4 otomobil, 1 oto motorunun yani sira 50 adet kaput, kapi, çamurluk, araç gögsü, torpido, direksiyon, koltuk ve gösterge paneli gibi kaçak yollarla Türkiye’ye getirilen otomobil parçasi ele geçirildi.

4 MILYON TL DEGERINDE OTO VE OTO PARÇASI ELE GEÇIRILDI

Ele geçirilen malzemelerin piyasa degerinin yaklasik 4 milyon TL civari oldugu ögrenildi. Operasyonda gözaltina alinan 9 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan adliye sevk edildi. Hakim karsisina çikan zanlilardan A.U., A.Ü. ve H.I. tutuklandi. E.A. ve A.E.C. ise adli kontrol sartiyla birakildi. Diger süpheliler ise mahkemece serbest birakildi.

SASI NUMARALARI VE HASARLI OTO PARÇALARI DEGISTIRILDI

Yakalanan otomobillerden birinin Türkiye’ye kaçak olarak girisi yapildiktan sonra, trafikten çekilen ayni marka ve model bir aracin sase numaralari montajlandigi belirlendi. Öte yanan diger 3 otomobilin ise Bulgaristan’a hasarli parçalar ile çikarildigi ve bu parçalarin yerine orijinal parça takmak suretiyle Türkiye giris yapildigi belirlendi. Süphelilerin Bulgaristan’dan temin ettikleri araçlarin tescilini yasli kisiler üzerine yaptirdiklari, bu yasli kisiler ile araçlari gümrükten yurda soktuklari da belirlendi. Araçlar yurda girdikten sonra da yasli sahislarin araçsiz olarak ülkelerine geri gönderdikleri tespit edildi.

(Erhan Erdogan - IHA)
Kaynak: İHA