Çiftlikköy'de Ögrencilerden Kompost Tesisine Yogun Ilgi

Çiftlikköy Belediyesi tarafindan yaklasik bir senedir faaliyete geçen kompost üretim tesislerinde organik gübre üretimi devam ediyor.

Çiftlikköy'de Ögrencilerden Kompost Tesisine Yogun Ilgi
Türkiye Çevre Haftasi Etkinlikleri çerçevesinde Çiftlikköy Belediyesi ve Çevre Sehircilik Iklim Degisikligi Il Müdürlügü’nün ortaklasa düzenledigi etkinlikte GSD Çiftlikköy Ilkokulu ögrencileri kompost üretim tesisini gezdi. Tesis ile ilgili ögrencilere bilgi aktaran Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, “2021 Agustos ayindan itibaren kompost tesisimiz çalismaya basladi.

Geçen 10 aylik süre içerisinde 37.8 ton organik gübre üretimi gerçeklestirildi.

Üretilen topraklar park ve bahçe alanlarimizda kullaniliyor. Ayrica vatandaslarimiza da dagitilmaya baslandi. Simdi de Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde siz degerli ögrencilerimizi burada görmek ve üretilen kompostlari toprakla bulusturmaniz bizleri çok mutlu etti” dedi.

Kompost tesisini gezen ögrencilere Çiftlikköy Belediyesi tarafindan üretilen topraklar hediye edilerek daha sonra Bayraktepe bölgesinde bulunan fidan dikim alaninda fidanlar toprakla bulusturuldu. Etkinlige Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, Çevre Sehircilik Iklim Degisikligi Il Müdürü Murat Alaçatli, AK Parti Çiftlikköy Ilçe Baskani Fettan Engin ve Ilçe teskilatinin yani sira birçok personel, ögretmen ve ögrenci istirak etti.

Fidan dikim alaninda bir açiklama yapan Baskan Silpagar, “Kompost tesislerimizi ziyaret eden ögrencilere yosunlari ve pazar atiklari ve yemek öncesi atiklar kullanarak olusturdugumuz organik topragi asamalarini anlattik bu asamalar sonucunda ortaya çikan gübreler ögrenciler ile paylasarak fidan dikim etkinliklerini gerçeklestirdik. Geri dönüsümün ve çevrenin önemini kendileri ile paylastik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çiftlikköy Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri gerçeklestirmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA