Buldugu Parayi 'Al Senin Olsun' Denmesine Ragmen Sahibine Teslim Etti

Kahramanmaras’ta sokak ortasinda buldugu parayi çevresinin “Onun sahibi yok al senin olsun” denmesine ragmen sahibine teslim eden çirak takdir topladi. Çevre sakinleri ise çiragin bu davranisindan dolayi alkisladi.

Buldugu Parayi 'Al Senin Olsun' Denmesine Ragmen Sahibine Teslim Etti
Alinan bilgilere göre, sanayi içerisinde bir is yerinde çirak olarak çalisan 12 yasindaki Öztürk Çopur, yolda para dolu bir ruhsat buldu. Elindeki ruhsat ile birlikte paranin sahibini arayan Çopur’a bazi is yeri sahipleri, "Onun içinde bir sey yok al senin olsun" denmesine ragmen parayi ustasina getirdi. Ustasi ise polisi arayarak, parayi teslim etti. Yaklasik 1 saat sonra paranin sahibinin 60 yasindaki Ali Biricik oldugu anlasildi. Polisin kendisini aramasiyla is yeri önüne gelen Biricik, parayi bulan Çopur’a sarilarak tesekkür etti. Çevre sakinleri ise çirak Öztürk Çopur’u bu davranisindan dolayi alkisladi.

Burada bir açiklama yapan paranin sahibi Ali Biricik, “Arabadan inerken cüzdani arka cebimden kaydirmisim. Ruhsatin içinde 10 bin TL vardi. Bir yere verecektim” dedi.

Buldugu parayi sahibine teslim eden ve bununla takdir toplayan 12 yasindaki Öztürk Çopur ise sunlari dile getirdi:

“Bir is yerine malzeme almaya gitmistim. Is yerinden çikip geldigimde, bir arabanin yaninda cüzdan vardi. Oradaki iki, üç kisiye sordum. Abi; ‘Bu cüzdanin sahibini taniyor musunuz’ dedim, onlar da bana, ‘Onun içinde bir sey yok oglum al senin olsun dediler.’ Ben de cüzdani ustama getirdim. Açmadim cüzdani. Baktim orada ruhsatlar vardi. Telefon numaralari vardi. Aradik açmadilar. Sonra polisi aradi ustam.”
Kaynak: İHA