Katil, Cenazeye Katilmayan Komsu Çikti

İçel’de bayramin ikinci günü kaybolan, 12 gün sonra cenazesi evinden 25 kilometre uzakta arazide bulunan 54 yasindaki Mahmut Saat’in cinayete kurban gittigi ortaya çikti. Katilinin ise cenaze törenine gitmeyen yan komsusu oldugu ve ailece olayi gizledikleri jandarmanin operasyonu ile ortaya çikartildi. Yakalanan 6 süpheli adliyeye sevk edildi.

Katil, Cenazeye Katilmayan Komsu Çikti
Olay, Ramazan Bayrami’nin ikinci günü olan 3 Mayis Sali günü meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Erdemli ilçesine bagli Tömük Merkez Mahallesi 20. Sokak’ta ikamet eden Fadime (71) ve Mustafa Saat (84) çiftinin 5 çocugundan en büyügü olan 54 yasindaki Mahmut, evden çikarak kayiplara karisti. Aile, bekar olan ogullarindan uzun süre haber alamayinca durumu önce yakinlarina ardindan da jandarma ekiplerine haber verdi. Hem mahalleli hem de ekipler tarafindan arama yapilmasina ragmen Saat’ten bir haber alinamadi. 14 Mayis günü aksam saatlerinde ilçeye bagli Hacialani yaylasinda evine 25 kilometre uzaklikta ormanlik arazide Saat’in cesedi bulundu. Yapilan otopsi de Saat’in ensesinden tek kursunla öldürüldügü belirlendi.

Katil komsu çikti

Olayin cinayet oldugunun belirlenmesi üzerine Il Jandarma Komutanligi, Erdemli Ilçe ve Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) dedektif gibi çalisma yürüttü. Ekipler çalismasinda cenazesi Yesildere Mezarligi’na defnedilen Saat’in törenine yan komsusu Tolga T.’nin katilmadigindan da süphelenerek sahsi takibe aldi. Yapilan titiz arastirmada Tolga T.’nin evine olay günü Hatay’dan kardesinin geldigi, evin önündeki koltugun kaldirilip, duvarin siyaha boyandigi belirlendi. Bunun üzerine savcilik talimatiyla süpheli Tolga T. ve diger sahislarin yakalanmasi için operasyon karari alindi. Düzenlenen operasyonda süpheli Tolga T., esi Zeynep T., kardesleri Soner ve Yusuf T.’nin de oldugu 6 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerden Tolga T.’nin cinayeti isledigi, kardesleri ile birlikte cesedi önce bir limon bahçesine biraktigi bir gün sonra oradan tekrar alarak yaylada araziye götürdükleri ortaya çikti. Diger süphelilerin de cinayete tanik oldugu ve olayi bilerek gizleyerek delilleri yok etmeye çalistigi tespit edildi. Süpheliler jandarmadaki islemlerinin ardindan hastanede saglik kontrolünden geçirilerek Erdemli Adliyesi’ne sevk edildi.

Duvari boyamalarina ragmen kan izleri bulundu

Suçlarini itiraf eden süphelilerden katil zanlisi Tolga T.’nin, evin giris kisminda oturduklari sirada Mahmut Saat’in uyuya kaldigini ve kendisinin de kazaen uyurken tabanca ile onu vurdugunu itiraf ettigi ögrenildi. Olaydan sonra cinayete tanik olan kardesleri ile el birligi yaparak cesedi yok edip, kan izlerini ortadan kaldirmak için duvari siyaha boyadiklari ve koltugu da attiklari ortaya çikti. Öte yandan, jandarma ekiplerinin kadavra köpeginde destegi ile duvardaki kan izlerini boyayi kaziyarak tespit ettigi ögrenildi.

Cinayet kurban giden Mahmut Saat’in kardesi Yilmaz Saat üzüntüsünü belirterek, "Jandarma güçleri agabeyimin katillerini yakaladi. Katil suçunu itiraf etti, bütün süpheler ortadan kalkti. Hepsine minnettariz tesekkür ediyoruz. Agabeyim bayramda kaybolmustu, 12 gün sonra cansiz bedeni bulunmustu" dedi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA