Zonguldak Merkezli 5 Ilde 'Dümen Operasyonu'

Zonguldak Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde Zonguldak Merkezli 5 ilde “Dümen Operasyonu” düzenledi. Operasyonda 15 kisi gözaltina alinirken 1’i kadin 4 kisi tutuklandi.

Zonguldak Merkezli 5 Ilde 'Dümen Operasyonu'
Zonguldak Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) tarafindan üç ay boyunca takip edilen, emekli vatandaslarin üzerinden ödenmeyecek krediler çekmek, bilgileri disinda kredi karti çikartarak harcama yapmak, kredilerden komisyon almak seklinde eylemler gerçeklestiren ve bu sahislara müsteri temin eden toplam 15 süpheli sahis hakkinda Zonguldak Merkezli, Tekirdag, Kocaeli, Ankara ve Bartin illerinde operasyon düzenlendi.

Süphelilerin ikamet ve isyerlerinde yapilan aramalarda 2 adet pos cihazi, degisik kisilere ait çok sayida banka ve kredi karti, çok sayida senet ve sair evraklar ele geçirildi..

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 10’u Savcilik ifadesinden sonra, Ü.K. isimli sahis ise Adli Kontrol hükümleri uygulandiktan sonra serbest birakildi. Mahkemeye sevk edilen A.U. (45), A.B. (40), S.A. (46) ve Z.B. (41) olmak üzere biri kadin 4 süpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA