Sinop'ta 50 Yillik Su Sorunu Çözüldü

Sinop’un Ayancik ilçesine bagli Söküçayiri köyünde 50 yillik su sorunu çözüldü. Su sorunu çözülen muhtar ve köy sakinleri, davul-zurna esliginde suyun gelisini kutladi.

Sinop'ta 50 Yillik Su Sorunu Çözüldü
Sinop’un Ayancik ilçesine bagli Söküçayiri köyünde yillardir çözüm bulamayan su sikintisi Sinop Il Özel Idaresi’nin çabasi ile giderildi. Yillar sonra bütün köy su ile bulustu. Mahallesinde yürütülen çalismalarin ardindan mutlu sona ulastiklarini ve emegi geçenlere tesekkür eden Söküçayiri Köyü Muhtari Hasan Akin, “12 kilometre uzakliktan suyumuzu getirdik. Bizlerin 50 yillik su sikintisindan kurtarmak için yogun çaba sarf ettiler. Yillardir özellikle nüfusumuzun arttigi yaz aylarinda ciddi sekilde su sikintisinin yasandigi köyümüze adeta hayat verdiler. Bize yapilan bu iyiligi asla unutmayacagiz. Bu proje alkislanacak ve tarihe not düsülecek bir çalismadir. Yüce Rabb’im devletimizi her daim muzaffer kilsin, hiçbir zaman devletimize zeval vermesin insallah" dedi.

Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yahya Çinkil ise "12 kilometrelik mesafeden susuz mahallelerimize su getirdik. Mahallelerimiz sebeke suyuna kavustuklari için büyük sevinç yasadi" diye konustu.

Kaynak: İHA