Polise Verdigi Cevapla Milyonlarin Yüregine Dokunan Ayse Konustu

Osmaniye’de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na girecegi sirada kimligini unuttugu için gözyaslarina bogulan Ayse Sabancanli, ailesine ulasmaya çalisan görevli polislere “Annem de babam da vefat etti” seklinde verdigi cevapla yürekleri burkmustu. Aile üyelerinin kimligi getirmesiyle sinava zamaninda giren Sabancanli, bugün Vali Erdinç Yilmaz’la makaminda görüstü. Ziyarette anne ve babasinin ölümüyle ilgili konusan Sabancanli, babasinin 2016 yilinda akciger kanserinden, annesinin de 2021 yilinda ALS hastaligindan vefat ettigini söyledi.

Polise Verdigi Cevapla Milyonlarin Yüregine Dokunan Ayse Konustu
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi tarafinda yapilan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sinavina Osmaniye Anadolu Lisesi’nde giren Ayse Sabancanli, giris kapisinda polis ekiplerince yapilan belge kontrolünde kimligini unuttugunu fark etti. Gözyaslarina bogulan Sabancanli’yi giris kapisinda görevli polis ekipleri güçlükle sakinlestirdi. Yasadigi sokun ardindan polis ekiplerine verdigi numaradan aile yakinlariyla görüsen genç kiz, kimliginin gelecegini anlamasiyla biraz da olsa sakinlesmisti. Gözyaslari içerisinde beklerken gelen telefonla kosmaya baslayan genç kizin kimligine kavusma ani Ihlas Haber Ajansi kameralarina anbean yansimisti.

Yasanilan olayin Türkiye genelinde genis yer bulmasinin ardindan Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Ayse Sabancanli ile valilik makaminda görüstü. Makam girisinde Ayse’yi karsilayan Vali Yilmaz, daha sonra bir süre Ayse ile sohbet etti. Sohbetin ardindan gazetecilere açiklama yapan Vali Erdinç Yilmaz, Ayse’nin her zaman yaninda olacaklarini söyledi.



Ayse’nin verdigi cevaptan dolayi duygulandigini ifade eden Vali Erdinç Yilmaz, “Ben de Ayse’nin sinava geç kaldigini medyadan ögrendim. Ayse’nin o günkü davranisi ve verdigi cevaplar bütün Türkiye’yi oldugu gibi tabi bizi de çok duygulandirdi. Biz Ayse’nin yanindayiz her zaman da yaninda olacagiz. Tabi Ayse sonuçta sinava girdi, girmeseydi çok üzülürdük. Ayse davranisiyla çok da örnek bir davranis sergiledi. Insallah bu sekilde hedefine gidecek” dedi.

Anne ve babasinin ölümünden bahseden Ayse Sabancanli, “Babam 2016 yilinda vefat etti. Liseye daha yeni baslamistim. Akciger kanseriydi. Daha sonra yatalak hasta oldu. Babama annem bakti daha sonra da vefat etti. Annem de 2021 yili Agustos ayinda vefat etti. Annemin ALS hastaligi vardi. Annem de yatalak hasta oldu. Anneme de agabeyimle ben baktim. Annem gözümün önünde evde vefat etti” diye konustu.

Kaynak: İHA