Pinar Gültekin'in Katil Zanlisina 23 Yil Hapis

Iki yil önce Mugla’nin Mentese ilçesi Karabaglar Yaylasinda Cemal Metin Avci ile tartistiktan sonra bayilan ve ardindan canli canli varile konularak üzerine benzin dökülerek yakilan ve üzerine beton dökülen Pinar Gültekin cinayeti davasinda karar açiklandi.

Pinar Gültekin'in Katil Zanlisina 23 Yil Hapis


Mugla 3’üncü Agir Ceza Mahkemesinde bugün görülen 13’ürcü durusmada karar açiklandi. Durusmaya katil zanlisi Cemal Metin Avci Afyonkarahisar 2 No’lu T Tipi Ceza Infaz Kurumundan SEGBIS kanaliyla katilirken, diger saniklar durusmada hazir bulundu.

Birisi tutuklu 6 sanigin yargilandigini Pinar Gültekin cinayeti davasinda, katil zanlisi Cemal Metin Avci, ‘Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ suçlamasi ile agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile Cemal Metin Avci’nin annesi Ayten Avci, babasi Selim Avci, bosandigi esi Eda Karagün, kardesi Mertcan Avci ve is ortaklari Sükrü Gökhan Orhan ise ‘delilleri yok etme, gizleme ve degistirme’ suçlamasi ile 6 ay ile 5 yil arasinda hapis cezasi ile yargilaniyordu.

CEMAL METIN AVCI’YA 23 YIL HAPIS

Mugla 3’üncü Agir Ceza Mahkemesinde bugün yapilan 13’üncü ve karar durusmasinda saniklara son sözlerinin sorulmasinin ardindan karar açiklandi. Kararda Pinar Gültekin’in katil zanlisi Cemal Metin Avci’nin eylemi haksiz tahrik altinda islediginin anlasildigin ve cezasinda indirime gidilerek23 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasina, diger saniklar Mertcan Avci, Ayten Avci, Selim Avci, Eda Karagün ve Sükrü Gökhan Orhan’in ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme suçunu islediklerinin sabit olmamasi’ nedeniyle beraatlerine karar verildi.

Durusma sonrasi açiklama yapan Pinar Gültekin aile avukati Dr. Rezan Epözdemir, “Asamalarda üç defa degisen haksiz tahrik savunmasi var. Türkiye’de kimsenin itibar edemeyecegi bir haksiz tahrik savunmasi var. Kerameti kendinden menkul bir haksiz tahrik savunmasi var. Ezberlenmis, kurgulanmis cezayi minimize etmeye yönelik bir haksiz tahrik savunmasi var. Kimsenin itibar etmedigi, kendi içinde bile üç defa degisen bir haksiz tahrik savunmasi var. Ama geldigimiz noktada mahkeme haksiz tahrik indirimi uyguluyor. Agirlastirilmis müebbet hapsi Cemal Metin Avci bakimindan 23 yila çekiyor. Mertcan Avci’ya cinayet mahallinde diri diri maktule yakilirken basinda olan agabeyinin kokoreçleri yakiyorum seklinde sakalastigi iddia edilen Mertcan Avci’ya beraat karari verildi.

Böyle bir utanç günü olamaz. Diger dört saniga TCK’nin 281’e göre yargilanan suç delilerini gizleme, degistirme ve yok etmeden yargilananlara da beraat karari verildi.

Hukuken bizim için kabul edilemez bir karar. Hukuk garabetidir. Hukuk devletinin geregi olarak hak arama özgürlügümüzü kullanacagiz. Itiraz edecegiz bu karari istinaf nezdindi. Sonrasinda da Yargitay’a basvuracagiz” dedi.

Pinar Gültekin’in babasi Siddik Gültekin de karara olan tepkisini dile getirdi.

(Bekir Tosun - Aykut Kurt - Mustafa Altar Zeyhan - IHA)
Kaynak: İHA