Balkondan Düsen Ukraynali Modelin Ölümüne Iliskin Erkek Arkadasi Hakim Karsisina Çikti

Ukraynali model Anzelika Srabiants’in balkondan düserek hayatini kaybetmesine iliskin tutuklanan erkek arkadasi Burak Ercan, “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle hakim karsisina çikti. “Anzelika’yi itmedim, atmadim. Hiçbir kusurum ve kastim yoktur. Aramizda öldürmemi gerektirecek hiçbir husumet yoktur” diyerek kendini savunan sanik korkunç anlari ise, “Ben çekerken o da duvara tutunup çikmaya çalisti, o ara kaydi. Anzelika yapili ve kilolu oldugu için çekemedim” sözleriyle anlatti.



Sancaktepe’de 10 Haziran 2021 tarihinde Ukraynali model Anzelika Srabiants’in balkondan düserek hayatini kaybetmesine iliskin tutuklanan erkek arkadasi Burak Ercan, “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle yargilanmasina baslandi. Anadolu 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Burak Ercan cezaevinden getirilirken, sanik avukatlari Aydin Mollaoglu ve Ela Tekes salonda hazir bulundu.

Durusmada savunma yapan tutuklu Burak Ercan, olaydan yaklasik 5-6 ay kadar önce maktulle tanisarak sevgili olduklarini, Srabiants’in uyusturucu madde kullandigini ve alkol aldigini iddia ederek, “Aramizda kiskançlik ile ilgili tartisma çikti. Eliyle alnimin sol tarafina vurdu, yüzügü alnima geldi ve alnim kanadi. Taksi seyir halindeyken Srabiants taksinin kapisini açti. Ben de taksiciye ‘Dur abi, bak alnimi ne yapti, birak insin’ dedim. Anzelika taksiden indi. Gece geç saatti. Caddede 2-3 tane genç vardi. Gençlerin Anzelika’ya laf attigini görünce taksiden indim. Anzelika’yi gençlerin yanindan uzaklastirdim” dedi.



“Hiçbir tartismamiz ve diyalogumuz olmadi”

Daha sonra taksiyle eve gittiklerini anlatan sanik, “Eve girdikten sonra Anzelika ile hiçbir tartismamiz ve diyalogumuz olmadi. Yaklasik 5-10 dakika sonra tuvaletten çiktim. Balkon yönünden Anzelika’nin sesinin geldigini fark ettim. Daha önce de balkonda kendini sarkitma, bagirma çagirma seklinde taskinliklar yaptigi için ve bunlari anlattigimda hiçbir zaman kabul etmedigi için, ertesi gün onu uyarmak için cep telefonumun video kaydini açtim. O ana kadar balkonda sarkili oldugunun farkinda degildim” dedi.



“Yapili ve kilolu oldugu için çekemedim”

Video kaydindan 3-4 saniye sonra ellerini fark edip balkondan sarktigini görünce korku ve panikle telefonu birakip yanina kostugunu anlatan sanik, “Önce elbisesinden tutup çekmeye çalistim, elbisesi kaydi. Sonra kollarini tuttum. Ben çekerken o da duvara tutunup çikmaya çalisti, o ara kaydi. Anzelika yapili ve kilolu oldugu için çekemedim. O da gücümün yetmeyecegini anladi. Birileri bize yardim etsin diye Ingilizce söyledi.

Benim de aklima kemerimi çikarip kemerimle yukari çekebilecegim geldi. Tek elimle Anzelika’nin kolundan tutup diger elimle kemeri çekmeye ugrasirken elleri kaydi ve düstü” diye konustu.



Sanik, olaydan sonra asagiya indigini ve ambulans çagirdigini anlatarak, “Ben Anzelika’yi itmedim, atmadim. Hiçbir kusurum ve kastim yoktur. Öldürmemi gerektirecek hiçbir husumet aramizda yoktur. Hiç ciddi kavgamiz olmamistir. Daha önce yaptigi gibi içkili oldugu için balkona sarktigi ve dengesini kaybettigi için düsmüstür. Son anda yetismeme ragmen kurtaramadim” seklinde konustu.



Bunun üzerine söz alan sanik avukatlarindan Aydin Mollaoglu, benzer konularda mahkemelerin beraat, savciligin takipsizlik karari verdigine dair belgeleri mahkemeye sunarak, “Öldürmek için bir sebep yoktur” dedi.

Ara kararini olusturan mahkeme heyeti, sanik Burak Ercan’in tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA