'Ormanlarimiz Yanmasin' Diyerek Çanakkale'den Izmir'e Pedal Çevirdiler

Çanakkale Bisiklet Platformunun orman gönüllüsü üyeleri, orman yanginlari konusunda farkindalik olusturmak, orman sevgisi ve bilincine katkida bulunmak amaciyla Çanakkale’den yola çikarak Izmir’e kadar pedal çevirdi.

'Ormanlarimiz Yanmasin' Diyerek Çanakkale'den Izmir'e Pedal Çevirdiler
Çanakkale Bisiklet Platformunun (ÇABIP) orman gönüllüsü üyeleri, “Ormanlarimiz Yanmasin” diyerek Çanakkale’den Izmir’e bisiklet turu düzenledi.

Çanakkale Valiligi ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü destegi ile düzenlenen farkindalik sürüsünün ardindan orman gönüllüleri Izmir’e ulasti.

“Orman Vatandir” ve “Rüzgârin Demir Atlari Gelecege Nefes Oluyor” sloganlariyla yola çikan ÇABIP üyesi 23 orman gönüllüsü, Izmir Orman Bölge Müdürlügü sinirlarindaki Dikili ve Aliaga Orman Isletme Sefliklerinde mola verirken, burada orman yanginlariyla mücadele ekipleri ile vakit geçirme firsati buldu.

Ziyaretin ardindan Izmir Orman Bölge Müdürlügüne gelen ÇABIP üyeleri, Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince basta olmak üzere bölge müdürlük üst yönetimi tarafindan karsilandi. Platformu temsilen Kazim Uzun tarafindan Çanakkale’den getirilen 57. Alay Sancagi, Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince’ye teslim edildi.

Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Atatürk’ün "Ormansiz yurt vatan degildir" sözünü hatirlatarak, ormani korumanin vatani korumakla es deger oldugunu belirterek böyle güzel ve anlamli bir etkinlik düzenledikleri için emegi geçenlere tesekkür etti.

Öte yandan, Izmir’de bulunan çesitli bisiklet dernekleri üyelerinin de katildigi etkinlikte Izmir Orman Isletme Müdür Yardimcisi Burak Akkurt, orman yanginlariyla mücadele konularinda orman gönüllülerine kisa bir egitim verdi. Daha sonra ÇABIP üyeleri ve Izmirli bisikletçiler, birlikte Karsiyaka içinde kisa bir farkindalik turu atti. Etkinlik sonrasinda ÇABIP üyeleri, Çanakkale’ye dönmek üzere Izmir’den ayrildi.
Kaynak: İHA