Sariyer'de Karne Tatili Öncesi Çocuklar 'Kral Sakir' Ile Eglendi

Karne tatiline sayili günler kala Sariyer’de bulunan bir alisveris merkezinde çocuklara sürpriz yapilarak sevilen çizgi karakter ‘Kral Sakir’ etkinligi düzenlendi. Düzenlenen etkinlige katilan çocuklar doyasiya eglendi.

Sariyer'de Karne  Tatili  Öncesi Çocuklar  'Kral Sakir' Ile Eglendi
Sariyer’de bulunan bir alisveris merkezinde karne tatili öncesinde çocuklar için sürpriz ‘Kral Sakir’ etkinligi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin en çok okunan çocuk kitaplarindan biri olan "Kral Sakir" in yazari Varol Yasaroglu çocuklar için çizim atölyesi ve imza günü gerçeklestirdi. Etkinlige katilan pek çok çocuk çizim atölyesinde vakit geçirdikten sonra yüz boyama alaninda doyasiya eglendi. Çocuklar, ‘Kral Sakir’in yazari ve çizeri Varol Yasaroglu’yla tanismak için uzun kuyruklar olusturdu.

“Güzel mesajlar verdik”

Çocuklarla bir arada oldugundan dolayi heyecanli oldugunu dile getiren ünlü karikatürist Varol Yasaroglu, sevilen Kral Sakir karakterlerini çocuklarla birlikte çizdiklerini söyledi.



Temmuz ayinda yayinlanacak uzun metraj ‘Kral Sakir’ filminin müjdesini veren Yasaroglu, “Su anda en büyük heyecanim da su, çocuklar da onu sorup, bekliyorlar. Yaklasik iki senedir yapimini sürdürdügümüz bir ‘Kral Sakir Geri Dönüsüm’ uzun metraj filmimiz var. Türkiye’de Temmuz ayinda yayinlanmasi bekleniyor. Film yayinladiginda da en az 26 ülkede degisik dillerde de dünya çocuklarina ulasacak. Sürdürülebilir bir dünya konusunda gerçekten çocuklara ve ebeveynlere çok ciddi mesajlar verdigimiz, iklim egilimi konusunda ve sifir atik konusunda çok ciddi mesajlari olan çok eglenceli bir film yaptik. Umarim herkese ulasir” diye konustu.

“Burasi çok eglenceli”

Imza gününe katilan çocuklardan Defne Çanakçi, “Çok eglendim. Varol Yasaroglu zaten sevdigim bir karikatürist. Burada sarkilar söyledik, dans ettik, resimler çizdik. Bence grafikleri çok güzel. Bu kitaplari imzalatacagim. Bence burasi çok eglenceli. Karnem de iyi” ifadelerini kullandi.

“Kitaplarin hepsini okudum”

Kitaplarin hepsini okudugunu belirten çocuklardan Mustafa Senocak, “ Ilk geldigimizde çok mutlu olduk. Kitaplarimizi aldik buraya geldik. Kitaplarin hepsini okudum. Geldigimizde ilk önce biraz resim atölyesi yaptik. Ondan sonra dans ettik. Çok eglendim. Karnem de iyi. Kitaplarimi imzalatacagim için çok heyecanliyim” seklinde konustu.

“En sevdigim karakterlerden biri Kral Sakir”

Yüz boyama etkinligi sonrasi konusan Burak Ezberci ise “Animasyonlar vardi, Kral Sakir ve Fil Necati’nin. En sevdigim karakterlerden biridir. Ben de bugün dinozor oldum” dedi.

Kaynak: İHA