TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Toplumsal Baris Için Af'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Türkiye gündemine dair basin açiklamasi düzenledi. Sarigül, toplumsal baris için af çagrisini tekrarladi.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Toplumsal Baris Için Af'
Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Türkiye ve Dünya gündemine dair basin açiklamasi düzenledi.

Parti Genel merkezinde yapilan açiklamaya birçok parti üyesi katildi.



“Toplumsal baris için af”

Toplumsal baris için af çagrisini tekrarladiklarini aktaran Sarigül, “Ülkemizin içinde bulundugu siyasi, ekonomik ve sosyal sartlar bir af çikarmayi gerektiriyor. Bu nedenle, 9 Nisan’da, bir af çagrisinda bulunduk. O günden beridir, bu çagriyi tekrarliyoruz. Özellikle Maltepe’de, Diyarbakir’da, Sincan’da, Osmaniye’de, Bakirköy’de, Tekirdag’da, Zonguldak’ta, Adana’da, Konya’da, Ordu’da, cezaevlerinden dünde Ankara Sincan’da af çagrisi yaptim. Haftalik basin toplantilari, sosyal medya hesaplariyla bu talebi dile getirmeye devam ediyoruz. Bütün siyasi partilere, bugün bir kez daha TDP genel merkezinden çagrida bulunuyorum. Gelin hep birlikte, bir af çikaralim. Adi da, “toplumsal baris” affi olsun. Bu çagrimiz, siyasi bir çagri degil, bu çagrimiz vicdani bir çagridir. Bu çagrimiz gönülleri alma, yaralari sarma çagrimizdir” ifadelerine yer verdi.

“Korona virüs izni uzatilsin”

Cezaevleri için korona virüs izninin uzatilmasi gerektigini aktaran Sarigül, “Burada önemli ve öncelikli, bir konuyu daha gündeme getirmek istiyorum. Korona virüs, nedeniyle verilen, açik ceza evleri izinleri, 31 Mayis’ta sona erecek. Cezaevlerimiz doldu tasti. Sürekli dolasiyorum 7 kisilik koguslarda, 30-40 kisi kaliyor. Korona virüs izni uzatilmazsa yaklasik olarak 80 bin kisi yeniden, cezaevine dönecek, sartlar inanin ki daha da agirlasacak. Bu insanlar, 19 aydir disarida kendilerine yeni bir hayat kurdular. Tüm siyasi partilere çagrim gelin bu sorunu beraber çözelim" dedi.



“Iran’i geçip ülkemize nasil geliyorlar”

Mülteciler konusunda da konusan Sarigül, endiselerin giderilmesi gerektigini söyleyerek, “Suriye sinirimizdaydi, bu insanlar gelip, bize sigindilar. Peki, 18-30 yas arasi, binlerce Afganli ve binlerce Pakistanli, Iran’i geçip ülkemize nasil geliyorlar. Kafalarda soru isaretleri var. Endiseler var. Yetkililere düsen görev, bu endiseleri yüzde yüz gidermektir. Bütün siyasi partilere de sesleniyoruz. Geri döndürülemez, kontrol edilemez olaylara, neden olmak istemiyorsaniz, bu konuyu hep birlikte çözmemiz lazim. Sogukkanli, sorumluluk duygusu içerisinde ve çözüm odakli konusmamiz lazim. Avrupa’nin, mülteci sorununu Türkiye’nin üzerine yikip, kenara çekilmesine de müsaade edemeyiz. Çözüm, Avrupa ülkeleri, nüfuslari oraninda, mülteci almak zorundadir. Mülteciler sadece Türkiye’nin sorunu olarak görüp Avrupa’nin bir kenara çekilmesine izin veremeyiz. Avrupa sunu bilmeli, Türkiye, huzursuz olursa, Avrupa’da, huzur bulamaz. Avrupa’nin, bunu bilmesi lazim, bunu da onlara bildirmek lazim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA