Filipinlerdeki Devlet Baskanligi Seçiminde Eski Diktatörün Oglu Açik Ara Önde

Filipinler’de düzenlenen devlet baskanligi seçimlerinde ülkeyi 21 yil yöneten eski diktatör Ferdinand Marcos’un oglu Ferdinand “Bongbong” Marcos’un 26 milyon oyla seçimi önde götürüyor.

Filipinlerdeki Devlet Baskanligi Seçiminde Eski Diktatörün Oglu Açik Ara Önde
Filipinler’de 67,5 milyon seçmen yeni devlet baskanini belirlemek üzere sandik basina gitti. Yerel saatle 06.00’da baslayan oy verme isleminin sona ermesi ile resmi olmayan ilk seçim sonuçlari açiklandi. Devlet baskanligi seçimlerinde ülkeyi 21 yil yöneten eski diktatör Ferdinand Marcos’un oglu Ferdinand “Bongbong” Marcos’un yaklasik 26 milyon oyla seçimi önde götürdügü açiklandi.

Marcos’un seçimdeki en yakin rakibi olan Devlet Baskani Yardimcisi Leni Robredo’nun ise yaklasik 12,5 milyon oy aldigi belirtildi.

Eski boks yildizi Manny Pacquiao, Manila Belediye Baskani Isko Moreno ve eski Ulusal Polis Sefi Senatör Panfilo Lacson da dahil olmak üzere 8 kisi devlet baskanligi için yarisiyor.

Halk, devlet baskanliginin yani sira binlerce yetkiliyi seçmek için oy kullandi

Filipinler’de devlet baskaninin yani sira halk, 24 üyeli Senato’nun 12 üyesini, Temsilciler Meclisi üyelerini ve ayrica takimadalar genelinde eyalet ve yerel ofisler de dahil olmak üzere 18 binden fazla yetkiliyi seçmek için oy verdi.
Kaynak: İHA