Antalya'da Feci Kaza Açiklamasi Otomobil Sürücüsü 'Katil Oldum' Diye Gözyasi Döktü, 1 Ölü, 1 Agir Yarali

Antalya’da otomobilin çarptigi motosiklet 100 metre sürüklenip alev alev yandi. Motosiklette bulunan sürücü agir yaralanirken, kiz arkadasi ise olay yerinde hayatini kaybetti. Alkollü ve ehliyetsiz oldugu iddia edilen otomobil sürücüsü ise kaza sonrasi, “Katil oldum” diye gözyasi döktü.

Kaza, saat 21.30 siralarinda Kepez ilçesine bagli Göksu Mahallesi Gazi Bulvari üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Görkem S. S.’nin (21) yönetimindeki 07 ASR 081 plakali otomobil ile Serdar Basak’in kullandigi 07 FG 153 plakali motosiklet çarpisti. Çarpmanin etkisiyle motosiklet yaklasik 100 metre sürüklenip alev alev yanarken, üzerindeki sürücü Serdar Basak (29) ve kiz arkadasi Zozan Gönel (25) yola savruldu. Kazayi görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayida saglik ekibi ve polis sevk edildi. Yanan motosiklet çevredeki vatandaslar ve itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldü. Kisa süre sonra kaza yerine gelen saglik ekipleri, Zozan Gönel’in hayatini kaybettigini belirledi. Agir yaralanan Serdar Basak, ambulansla yakindaki özel bir hastaneye kaldirildi.

“Katil oldum” diye gözyasi döktü

Diger yarali otomobil sürücüsü Görkem S. S. ise, “Salin beni, ben katil oldum” diyerek gözyasi döktü. Sürücü, ambulanstaki tedavisinin ardindan gözaltina alindi. Yapilan incelemede otomobil sürücüsünün 1,31 promil alkollü ve ehliyetsiz oldugu iddia edildi.

“Kiz arkadasini evine birakacakti”

Agir yaralanan Serdar Basak’in babasi Murat Basak, yarali otomobil sürücüsüne tepki gösterdi. Gazetecilere açiklamada bulunan Murat Basak, “Havalimanindaydim, onlarla AVM’de bulustuk. Oglum, kiz arkadasini birakip eve geçecekti. Yolda gelirken kaza yapmislar. Araba gelip onlara çarpiyor. Motor sürüklenirken yanmaya baslamis, 100 metre sürüklemis” dedi.



“Sagimizdan geçip sol seride geçti”

Görgü taniklarindan Mehmet Bayram ise “Biz normal seridimizde gidiyorduk. Araç sagimizdan geçip, sol taraftaki seride geçti. Ondan sonra motora çarpti. Yangini da biz söndürdük. En son kaza yapti, can aldi” diye konustu.

Cenaze, savci ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardindan otopsi için Antalya Adli Tip Kurumu Morguna kaldirildi.

Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA