Sular Vatan Hastanesi'nden, 'Saglik Ellerimizde' Etkinligi

Özel Sular Vatan Hastanesi, ‘5 Mayis Dünya El Hijyeni Günü’ne dikkat çekmek için ’’Saglik Ellerimizde’’ etkinligi düzenledi.

Sular Vatan Hastanesi'nden, 'Saglik Ellerimizde' Etkinligi
Özel Sular Vatan Hastanesi egitim ve enfeksiyon hemsiresi Gamze Nur Akkurt, etkinlikte yaptigi konusmada, "Bugün Dünya 5 Mayis El Hijyeni günü egitim temelden baslar diyerek Özel Akil Küpü Kres ve Gündüz Bakim evi ögrencilerine el hijyeni hakkinda egitim verdik. Malumunuz tüm dünya üzerinde etkili olan Covid-19 sonrasi bir çok hijyen yönteminin daha çok üzerinde durulup dikkat edilmesi gerektigi ve birçok hastaligin tasiyicisinin ellerimiz olmasi nedeni ile bizde bugün Özel Sular Vatan hastanesi olarak el hijyeni egitimine deginmek istedik. El hijyenini gerektiren her durumda sloganimizi unutmayalim mutlaka suya ve sabuna dokunalim’’ dedi.

Dünya Saglik Örgütü tarafindan 5 Mayis günü “Dünya El Hijyeni Günü’’ olarak kabul edilen ve ‘temiz bakim, güvenli bakimdir’ slogani ile saglik çalisanlarinin el hijyeni konusunda bilgi ve farkindaliklarinin artirilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA