Mesleki Okul Müdürlerine E-MESEM Uygulamalari Egitim Semineri Verildi

Denizli’de Milli Egitim Bakanligi tarafindan mesleki egitime yeni bir çehre ve yol kazandiran Mesleki Egitim Merkezleri çalismalari hakkinda okul müdürleri seminerlere aliniyor. e-MESEM Uygulamalari Egitimi Seminerleri adi altinda geçeklestirilen ikinci seminer Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Egitim Merkezinde yapildi.

Mesleki Okul Müdürlerine E-MESEM Uygulamalari Egitim Semineri Verildi


e-MESEM Uygulamalari Seminerleri; 35 kursiyerin katilimiyla, Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü tarafindan egitim verilip görevlendirilen 3 egitmenin idaresinde 3 oturum halinde toplam 18 saat olarak planlanarak gerçeklestiriliyor. Denizli’nin tüm ilçelerindeki egitim yöneticileri, planlama dogrultusunda olusturulan gruplar halinde e-MESEM Uygulamalari Seminerlerine takvim çerçevesinde aliniyor. Seminerin açilisina Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Sube Müdürü Mahmut Gürhan ve okul müdürleri katildi.

Seminerin açilisinda egitim yöneticilerine hitap eden Müdür Ekici konusmasinda, “3308 sayili Mesleki Egitim Kanunu’nda yapilan degisiklikler sayesinde mesleki egitim önemli bir ivme kazandi. Ülkemizde tüm bu çalismalarin sonrasinda mesleki egitime dahil edilen birey sayisi 500 bini geçti. Yeni mesleki egitim anlayisinin temelinde gençlerimizin ilgi, iktisat ve kabiliyetleri dogrultusunda dogru zamanda ve dogru alanlara dâhil edilmesi yer aliyor. Ögrencilerimizin sektöre hazir hale getirilmesinde mesleki egitim veren okullarimizin duayenleri olan siz müdürlerimizin ve ögretmenlerimizin yönlendirmelerine ve motivasyona çok ihtiyaçlari var” dedi.

Kaynak: İHA