Meksika'yi Vuran Agatha Kasirgasi'nda 4 Kisi Öldü

Meksika’yi vuran yilin ilk kasirgasi Agatha nedeniyle 4 kisi hayatini kaybederken, 4 kisinin ise kayip oldugu bildirildi.

Meksika'yi Vuran Agatha Kasirgasi'nda 4 Kisi Öldü
Meksika’da yaz mevsiminin gelmesiyle Büyük Okyanus’ta olusan yilin ilk kasirgasi Agatha karaya vurdu. Oaxaca eyaletinin San Pedro Pochutla kenti yakinlarinda kategori 2 seviyesine karaya ulasan Agatha Kasirgasi’nda nedeniyle 4 kisinin hayatini kaybettigi, 4 kisinin ise kayip oldugu bildirildi.

Oaxaca eyaleti genelinde siddetli yagislara ve saatte 205 kilometre hiza ulasan sert rüzgarlara neden olan Agahta nedeniyle akarsularin tastigi, bazi bölgelerde ise toprak kaymalarinin meydana geldigi ve bazi bölgelerde ise elektrik kesintisi yasandigi belirtildi. Oaxaca Eyaleti Sivil Koruma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 2 kisinin nehirde akintiya kapilarak, 2 kisini ise toprak kaymasi sonucu hayatini kaybettigi bildirilirken, 4 kisinin ise kayip oldugu ifade edildi.

Bazi kasabalara ulasim kapandi

Bakanlik ayrica, kasirga sirasinda çok sayida agacin devrilerek elektrik kesintilerine yol açtigini ve bazi yollarin ulasima kapandigini açikladi.

Tasan nehirler ve toprak kaymasi nedeniyle bazi kasabalara ulasimin kesildigi ifade edildi. Yetkililer, arama kurtarma çalismalarina devam edildigini belirtirken, kayip olan 4 kisinin akarsuyun akintisina kapilmis olabilecekleri ihtimali üzerinde duruyor.

Agatha, tropikal siklon seviyesine geriledi

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi, Oaxaca eyaletinde karaya ulastiginda kategori 2 seviyesinde olan Agatha Kasirgasi’nin karada ilerledigi sürede gücünü kaybederek tropikal siklon seviyesine indigini ve kuzey dogu yönünde ilerlemeye devam ettigini bildirdi. Agatha’nin ülkenin güney dogu bölgelerinde etkisini göstermeye devam ederek, sel ve toprak kaymalarina neden olabilecegi konusunda uyarida bulunuldu.
Kaynak: İHA