Toprak Kaydi, Mahalle Elektriksiz Kaldi

Kocaeli’de insaata baslamadan önce meyve veren agaçlarin kesildigi alanda istinat duvari çöktü. Devrilen elektrik direginden kopan teller neticesinde mahallede elektrikler kesildi. O anlar amatör kameraya yansidi.

Toprak Kaydi, Mahalle Elektriksiz Kaldi
Olay, Izmit ilçesi Yeni Mahalle Dicle Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, insaat çalismasi yapilan arsanin istinat duvari çöktü. Çökme neticesinde elektrik diregi de yerinden söküldü. Elektrigi kesilen mahalle sakinleri magduriyet yasadi. Olay yerine gelen müteahhit ve oglu ile mahalleli arasinda kisa süren arbede meydana geldi. Öte yandan, vatandas kamerasi tarafindan duvarin çökme ani saniye saniye kaydedildi. Çökmenin meydana geldigi alanda birkaç gün önce meyve veren agaçlarin kesilmesi de güvenlik kamerasi görüntülerine yansidi.

“Bize verdigi sikinti ve eziyet bitmedi”

Bir süredir müteahhide alanin riskli olduguyla ilgili uyarilarda bulunduklarini belirten mahalleli Yasar Kanca, “Müteahhit arkadas hafriyata basladi.

Baslar baslamaz, agaçlari kesmekle basladi.

Daha önce de yukardaki binayi yapiyordu. Ondan beridir bize verdigi sikinti ve eziyet bitmedi. Ise baslamadan önce, kazma burayi çöker diye uyardik. Kendi kafasina göre çalisiyor. Iki günden beri çocuk düsmesin diye önlem aliyorum. Kendisine söyledigim halde bir güvenlik önlemi almadi. Bize vermis oldugu zarar ise çok büyük. Direkteki kablolar kopup gidiyor. Sabahtan beri elektrigimiz de yok” dedi.



“Mahalleli olarak yorulduk ve korkuyoruz”

Olay yüzünden magduriyet yasadiklarini söyleyen bir baska mahalleli Sefa Kara ise, “Müteahhit daha önce yukaridaki evi yaparken, evimizi su basti, beyaz esyalarimiz bozuldu. Bunun üzerine babam tartisti babama 9 bin TL para cezasi kesildi. Bugünkü yaptigi iste ise elektrik diregini düstü. Sedas’i aradik gelen giden olmadi. Bu müteahhit arkadas 3 gün önce gelip belediyenin kendi yolunda olan agaci kesti. Biz mahalleli olarak yorulduk ve korkuyoruz. ‘Yagmur yagiyor burayi kazma’ diye söyledik. Kendi çabamizla kimseye zarar gelmesin diye önlem aldik. Burada Allah muhafaza bir tane çocuga bir sey olsa hesabini kimse veremez. Uzun zamandir burada olan Direk daha önce düsmedi de bugün neden düstü? Ramazan mübarek ayinda bizi çileden çikartti. Toz, toprak her yerde kamyon sesi rahat edemedik. Yetkililerden gerekli islemlerin yapilmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA