Milletvekili Fendoglu'ndan Milliyetçiler Günü Mesaji

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Fendoglu, 3 Mayis Milliyetçiler Günü nedeniyle bir kutlama mesaji yayimladi.

Milletvekili Fendoglu'ndan Milliyetçiler Günü Mesaji
Milletvekili Fendoglu, yayimladigi mesajinda, “Milliyetçilik, en yalin ifadesiyle ‘Türk Milletine ve Türk Devletine en samimi duygulari bilgi ile birlestirip suurla hizmet etme mücadelesidir.’ Bu düsüncelere sahip olan Milliyetçilerin, agir bedeller ödemek zorunda kaldigi dönemler olmustur. Milliyetçiler için önemli hafiza duragi olan 3 Mayis 1944 tarihi, Türk’e ve Türklüge karsi taarruza geçmis irade ve eylemlere karsi millî bir durusu ifade eder. 3 Mayis, Türk Milleti ve onun cefakar, fedakar evlatlari olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem tasiyan bir gündür. 3 Mayis 1944 Ergenekon’da daglari delen Yüce Türk milletinin yenilenen bir iman ve suurla tekrar sahlandigi gündür. Davasi ugruna her türlü sahsi hesap ve menfaata gözünü kapatan; hiçbir tehdidin yildiramadigi, her türlü baski, zulüm ve iskenceye ragmen davasindan asla taviz vermeyen 23 milliyetçi düsünür, akademisyen ve yazar tutuklanarak, tabutluklara konmus; bunun üzerine Türk gençligi büyük bir kararlilikla aydinlarinin yaninda yer almistir. 3 Mayis 1944’de milliyetçi gençler haksizliga karsi olan tepkileri, zulme egilmeyen ve güce boyun bükmeyen tavirlari, Türklügü yüreklerinde bayraklastiran, dava adamliginin, davaya adanmisligin ve ahlakli durusun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemislerdir” ifadelerine yer verdi.

Fendoglu, Türk milletinin onurlu gelecegini insa etmek için geçmisten ders alip, daha çok çalismanin önemini vurgulayarak, “ 3 Mayis 1944’de ki bu kutlu mücadeleyi anlamak basta olmak üzere, Türklügü ve Türk ülküsünü dogru okumak, Basbugumuz Alparslan TÜRKES’in “Türk töresi, Türk ülküsünün ayrilmaz parçasidir.” sözünden yola çikarak geçmisten ders alip Türk Milletinin onurlu gelecegini insa etmek için daha çok çalismanin önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. Türk Milleti, ecdadini bildigi, anladigi ve unutmadigi sürece Türk-Islam âleminin liderligini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyati kendisinde bulacaktir. 3 Mayis 1944’ün 78. Seneyi devriyesinde; tarihe iz birakmis milliyetçi kahramanlari sükran ve minnetle aniyor; basta merhum Basbugumuz Alparslan Türkes Bey olmak üzere, Türklügün kivanci bütün milliyetçi kahramanlarimizi, aziz sehitlerimizi, rahmetle, minnetle, hürmetle aniyorum. Allah hepsinden razi olsun diyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin, Türk-Islam âleminin Mübarek Ramazan Bayrami’ni bir kez daha en kalbi hislerimle kutluyorum. Aziz milletimizin 3 Mayis Milliyetçiler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA