Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Açiklamasi '22 Milyon Ton Tahil Depolarda Bekletiliyor'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya’nin Karadeniz ve Azak Denizi üzerindeki ana ihracat yollarini kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna’nin tahil ihracat arzinin neredeyse yarisinin su anda durduruldugunu belirterek, “22 milyon ton tahil depolarda bekletiliyor” dedi.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Açiklamasi '22 Milyon Ton Tahil Depolarda Bekletiliyor'


Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ülkede ihracati yapilamayan tahillar hakkinda açiklamada bulundu. Zelenskiy, Rusya’nin ülkenin Karadeniz ve Azak Denizi üzerinden ana ihracat yollarini kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna’nin tahil ihracat arzinin neredeyse yarisinin su anda durduruldugunu belirterek, durumu küresel gida güvenligi için potansiyel bir "felaket" olarak nitelendirdi.

Devlet Baskani Zelenskiy açiklamasinda, “Bugün 22 milyon ton tahil depolarda bekletiliyor. Onlari ihtiyaç duyulan uluslararasi pazarlara tedarik edemeyiz" dedi.

Zelenskiy ayrica açiklamasinda, “Kitlik tek basina gelmez, ona her zaman durumu daha da kötülestiren, insanlarin hayatlarini mahveden ve insanlar için güvensiz kosullar olusturan siyasi bir kaos eslik eder. Temmuz ayinda, birçok ülke geçen yilki hasat stoklarini tükettiginde, felaketin büyüklügünü anlayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA