Türk Mutfagi Haftasi'nda Kirikhan'da Kuzu Ciger Tanitildi

Hatay’da bu yil ilki gerçeklestirilen “Türk Mutfagi Haftasi” etkinliklerinin son gününde Kirikhan ilçesinde kuzu ciger tanitimi yapildi.

Türk Mutfagi Haftasi'nda Kirikhan'da Kuzu Ciger Tanitildi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde kutlanan "Türk Mutfagi Haftasi" çerçevesinde sonuncusu Kirikhan mesire alaninda kuzu cigeri tanitimi yapildi. Etkinlikte ayrica katilimcilara ocak basinda, kuzu cigeri ikraminda bulunuldu. Hatay Vali Yardimcisi Aydin Tetikoglu yaptigi açiklamada, ”Tüm yurtta es zamanli oldugu gibi Türk Mutfagi ekinlikleri yapilmakta. Il Kültür Müdürlügü ve Hatay Valiligi tarafindan tüm ilçelerimizde benzer etkinlikler yapildi. Bugün son olarak Kirikhan’da cigerle kapanisli yapiyoruz. Bu etkinlikte emegi geçen görev alan herkese tesekkür ediyorum. Amacimiz burada Hatay’in mutfagini tanitmak tabi. Hatay Mutfagini anlatsak gün yetmez. Çünkü Türkiye’de tescilli 2. gastronomi sehri.” dedi.



Hatay Mutfaginin dünyanin 26. gastronomi kentinden biri oldugunu dile getiren Kirikhan Belediyesi Baskani Ayhan Yavuz, ”Kirikhan kuzu cigeri ile sofra kültürü ile hakikaten ziyaret edilmesi gereken noktalardan bir tanesi. Bugün gastronomi haftasinin son gününü, Kirikhan’da son günü cigerle kapatiyoruz. Sunu da belirteyim, Kirikhan’da insanlarimizla bulusmayi hedefliyoruz. Bu anlamda Kirikhan’imizda, 2. Ciger Festivali olacak Pazar günü saat 11.00’de baslayacak, gece 23.00’da bitecek. Kirikhan’in ev sahipligi yapacagi bu festivalimize tüm Hatayli hemserilerimizi bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA