NEVÜ Moleküler Biyoloji Ve Genetik Kulübü, Bilimsel Gezi Düzenledi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü tarafindan, Erciyes Üniversitesi Deneysel Arastirmalar Uygulama ve Arastirma Merkezi (DEKAM) ve Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK)’e bilimsel gezi düzenlendi.

NEVÜ Moleküler Biyoloji Ve Genetik Kulübü, Bilimsel Gezi Düzenledi


Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü Akademik Danismani Prof. Dr. Zübeyde Kumbiçak ve 45 ögrencinin katilimiyla gerçeklesen gezi, ilk olarak DEKAM ziyareti ile basladi.

Burada DEKAM Müdürü Prof. Dr. Vehbi Günes tarafindan merkez hakkinda ögrencilere bilgi verildi.

Ardindan gruplara ayrilan ögrenciler, merkez bünyesinde yer alan Deneysel Ve Cerrahi Arastirma Birimleri ile Hayvan Üniteleri’ni gezerek yapilan çalismalar hakkinda bilgilendirildi.

Ikinci olarak Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK)’nde ögrencilere Ögr. Gör. Dr. Ayça Lekesizcan tarafindan birim hakkinda bilgi verildi.

Ögrenciler, merkezde yer alan cGMP Kök Hücre ve Gen Tedavi Laboratuvarlari, Genom Arastirma ve Uygulama ve Proteomiks, Bitki Biyoteknolojisi, Metagenom Ünitelerini gezerek yapilan çalismalar hakkinda bilgilendirildi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü tarafindan gerçeklestirilen bilimsel gezi ile ögrenciler, teorik bilgilerini pekistirmeleri yaninda alanlarinda gerçeklestirilen güncel çalismalarin uygulama basamaklarini da yakindan görme firsati elde etti
Kaynak: İHA