Ismail Güral Ortaokulu'nda Bilim Senligi

Çesme ilçesinin Alaçati Mahallesi’nde bulunan Ismail Güral Ortaokulu’nda 4006 Bilim Fuari ve Bilim Senligi gerçeklestirildi.

Ismail Güral Ortaokulu'nda Bilim Senligi
Çesme Kaymakami Ünal Çakici, Ilçe Milli Egitim Müdürü Sahan Çöker, Çesme Halk Egitim Merkezi Müdürü Sahan Çöker, okul müdürlerinin de katildigi 4006 Bilim Fuari ve Bilim Senligi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Sunuculugunu Türkçe ögretmeni Didem Saatli’nin yaptigi, Çilem Haydaroglu, Didem Saatli, Nur Yüksel, Koray Karadag, Ezgi Kiliç ve Sevilay Aydin adli ögretmenlerin görevli oldugu etkinlikte, proje yürütücüsü ve fen bilimleri ögretmeni Çilem Haydaroglu bir konusma yapti.

"Proje çalismalarinin her biri, ileride basarili çalismalara atilacak büyük adimlarin ilk basamagidir"

Haydaroglu yaptigi konusmada, "Bilim Fuarlari, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayip, birçok bilginin gerçek yasamdaki isleyisini fark etmelerini saglar. Bu tür etkinlikler, hayal gücü ile üreticiligin birlesimidir. Egitim kurumlarinin öncelikli amaci da bu üreticiligin ortaya çikmasini saglamaktir. Bu amaç dogrultusunda açilisini yapacagimiz bilim fuarimizda 50 ögrenci, çesitli branslarda toplam 15 projeyi, 1 danisman ögretmen nezaretinde, özverili çalismalariyla ortaya koydular. Ayni zamanda 5. ve 6. sinif ögrencilerimiz, bilim senliklerinde, 6 danisman ögretmen rehberliginde, büyük emeklerle oratoryo, müzik gösterisi, sifir atik ve matematik sergisi için çalismalarini hazirladilar. Sevgili ögrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir bulus, sifirdan var olmamistir. Her çalismanin mutlaka öncesi bulunmaktadir. Eminim ki, proje çalismalarinizin her biri ileride basarili çalismalara atilacak büyük adimlarin ilk basamagidir" diye belirtti.



Deneyler ilgi ile izlendi

Çesitli yarismalarda ödül kazanan ögrencilere madalyalarinin verilmesinin ardindan, Türkçe ögretmeni Didem Saatli ve 6. sinif ögrencilerinin hazirlamis oldugu "Bilim Oratoryosu" sunuldu. Etkinlikte, "Fildisi macunu deneyi", "Sirke ve karbonatla balon sisirme deneyi" ve "Yapay yanardag deneyi" ilgi ile izlendi.

Izmir il birincisi seçilen Liva Çogalmis’in projesi ilgi çekti

4006 Bilim Fuari açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan, Çesme Kaymakami Ünal Çakici, hazirladigi "Suyun Sesi" projesi ile Izmir il birincisi olan Liva Çogalmis’in projesi ile diger ögrencilerin hazirladiklari projelerle ilgili bilgi aldi. Sifir Atik Sergisi ve Matematik Sergisinin de gezilmesinin ardindan, beden egitimi ögretmeni Ezgi Kiliç’in 6. sinif ögrencileriyle hazirladigi "Fikirler Ölmez" adli gösteriyle etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA