FETÖ'nün Hücre Evlerine Operasyon Açiklamasi 31 Kisi Hakkinda Yakalama Karari

Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasina (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde, örgüt içinde ‘gaybubet evi’ diye adlandirilan hücre evlerine baskin düzenlendi. 31 süphelinin yakalanmasi için Istanbul’da 33 adrese yapilan baskinlarda çok sayida örgüt üyesinin yakalandigi belirtildi.

FETÖ'nün Hücre Evlerine Operasyon Açiklamasi 31 Kisi Hakkinda Yakalama Karari
Edinilen bilgiye göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde harekete geçen Istanbul Terörle Mücadele Sube (TEM) ekipleri, örgütün faaliyetlerinin desifresine yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Söz konusu terör örgütüne yönelik geçmis sorusturma ve kovusturmalarda adreslerinde bulunamayan ve firari olarak aranan FETÖ üyelerinin saklandigi gizli yerler tespit edildi.

Sorusturma çerçevesinde yakalama karari bulunan 31 FETÖ üyesinin, örgüt yapisinda ‘gaybubet evi’ diye adlandirilan ve kaçak FETÖ mensuplarinin hücre evlerinde saklandiklari belirlendi. Hücre evi olarak faaliyet gösteren 33 adrese bu sabaha karsi es zamanli operasyon düzenlendi.

Baskinlarda, aralarinda örgütün okullarinda ögretmen olan ve halen özel sektörde kayit disi çalisan kisilerin de bulundugu pek çok süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Yakalanan süpheliler, sorgulanmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilarin emniyetteki islemleri devam ederken firar durumda olan FETÖ üyelerinin yakalanmasi için operasyonlarin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA